Модни рокли за пълни жени

При подбора на модела на роклята си пълната жена трябва да скрие проблемните участъци на фигурата си и да подчертае достойнствата си.Спазвайте следните правила:

  • Много са сполучливи двуслойните рокли.Долният слой може да бъде от сатен или друга тънка, но непрозирна материя, а горният от дантела, воал  и др.Двата плата  трябва да си хармонират цветово.Такава рокля придава въздушност и лекота на фигурата. 
  • Дължината на роклята трябва да е от коляното и надолу. За дамите с пълни ръце ръкавът е задължителен и то до лакътя или с 3/4 дължина, без да е силно прилепнал.
  • По роклята трябва да има колкото се може по-малко детайли-къдрици, дантели,панделки и др. подобни са излишни.Като аксесоар може да ползвате подходящо болеро или шал с висящи надолу краища, които оптически да удължават фигурата.Ако слагате колан, той трябва да е широк над 10 см. Колиетата и герданите трябва да са с по-едри елементи и дълги.
  • Роклята трябва да има възможно най-малко хоризонтални линии. Кройки с шев по талията или тесен колан не са подходящи.Много подходящи за пълните жени са роклите с завишена талия( под бюста) стил“ампир“ и разширена надолу.Така се скрива пълната талия, корем и ханш.
  • Тъканите могат да се избират според цвета на косата, очите и тена на жената.Черният цвят е подходящ, но може да бъде заменен с други тъмни студени цветове.Важно е платовете да са матови ( да поглъщат светлината). Ако държите на блясъка, той може да е в чантата, шала или украшенията, които носите. Подходящи са едноцветните платове.Ако тъканта е десенирана, фигурите  трябва да са със среден размер, а ако е рае , то да е тънко и вертикално.Платовете за роклите на пълните жени трябва да са качествени.Не са подходящи стречплатовете  и ликрата.
  • Силуетът на роклята трябва да е полувтален.Подходящи са рокли и прихлупващи се асиметрично предници или с двуредно вертикално закопчаване.Най-подходящото деколте на роклята за пълната жена е V-образното дълбоко деколте, което оптически удължава шията.Зрително удължават силуета вертикални контрастни биета по шевовете на роклята, или контрастна по цвят широка ивица по цялата дължина в средата на предницата( може и на гърба) на роклята.
  • Широките ръкави и дълбокото деколте оптически стеняват талията.
  • Препоръчителни за пълните жени са обувките на висок тънък ток. Те правят фигурата по-стройна.
  • За вечерни и коктейлни рокли много подходящ за пълната жена е   А-силуетът с V-образно деколте.Въобще класическият стил е за предпочитане, не само заради пълнотата на тялото, но и защото класиката не остарява, докато свръхмодните тенденции се менят всеки сезон.Вмъкнати парчета в кройката на талията на роклята и драпировка в зоната на бедрата много изгодно прикриват пълнотата на фигурата.Не е задължително роклята да е черна, кралското синьо, наситено червеното и цветът на морската вълна, са цветове които също правят фигурата стройна.
  • Летните рокли обикновено са леки и въздушни и откриват повече плът.Това притеснява пълните жени и те често се чувстват неловко да облекат лятна рокля, но летните рокли в стил“ампир“ с талия под гърдите и свободно струяща около кръста и бедрата долна част визуално скриват пълнотата на тялото  и изгодно подчертават неговите предимства.
Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting