Абажур с бродерия

Много стил и шик ще внесе у дома една нощна лампа с бродиран абажур. Може да използвате телената конструкция от стара лампа.

как сами да ушием абажур с бродерия за нощна лампа

Ако изберете мотиви за бродерия с кръстат бод, използвайте ленена или памучна панама или канава.  Ако умеете да бродирате на машина, прекрасен абажур ще се получи от муселин .

  • Предварително изперете, изсушете и изгладете платовете, за да избегнете всякакво по-нататъшно свиване.
  • За да скроите точно плата по мярката на телената конструкция, първо начертайте шаблон върху хартия . Сложете абажура върху нея, отбележете мястото и като го търкаляте постепенно очертавайте, докато го завъртите на пълен оборот.След това направете надбавка над горния и долния ръб по 2,5 см, а над страничните по 1,5 см, за шев и подгъв.
  • С измерване разделете шаблона на 4 равни части.
  • По същия начин измерете и начертайте центъра на всяка от четирите части.Като се съобразявате със схемата на мотива за бродиране, разположете мотивите за бродиране и ги прекопирайте върху плата.
  • Ако ще бродирате на машина,намокрете плата и поставете стабилизатор. Когато приключите с бродирането, изрежете висящите кончета и изгладете плата.
  • Може да пришиете прозрачна подплата, за да стои плата добре изпънат.Изминете долния и горния край на машина, за да получите равни и красиви ръбове. Зашийте страничния шев от опаката страна.
  • Ако желаете, може да колосате абажура с разтвор на  безцветно нишесте. Премахнете стария абажур от конструкцията като го изрежете с макетен нож. Ако е хартиен, оставете четири ленти, които да стабилизират формата на новия.
  • След като   изсушите бродирания и зашит плат, го опънете го върху телената конструкция. Подгънете горния ръб и залепете с лепило за текстил.Защипете с щипки за пране, докато лепилото засъхне. По същия начин залепете и отдолу.

Вижте различни схеми за бродерия:

Мотиви за бродерия

Модели за бродерия

Схема на бродерия пингвин

Модели за бродерия

Схема на бродерия птиче

Модели и схеми за бродерия

Схема на бродерия конче

Схема на мотив за българска бродерия

Схема за българска бродерия

Мотив за българска бродерия

Българска бродерия схема

Схема за бродиране цветя

Схема на бродерия круша

Схема на бродерия роза

и други абажури:

Абажури от хартия

Абажури от хартия

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting