Брондиране на косата

  1. Хит  в стилистиката на косата е брондирането. Ако се поддадете на изкушението, ще бъдете   в крак с последните модни тенденции и ще изглеждате по-млада, което е един  от вълшебните ефекти на тази технология-брондираната коса благоприятно оттенява кожата на лицето и подчертава цвета на очите. Холивудските звезди като Дженифър Лопес и Дженифър Анистън вече го направиха.
  2. Брондирането е развитие и усложняване на технологията на мелиране (оцветяване на тънки кичури в различни нюанси) на косата. Наименованието идва от сливането на двете английски думи браун-кафяв и блонд-светло-рус. При този метод се достига максимално доближаване до природно оцветена коса с мекото преливане на няколко цвята(нюанса).Брондирането освен различно оцветяване на тънки кичури от косата, се отличава и с различно оцветяване по продължение на един и същ кичур, например плавно преминаване от по-тъмен тон в корена на косъма , през няколко постепенно все по-светли до края му и създаване на естествения ефект на „ изгоряла от слънцето коса”. Правят се и други ефекти:ефект на отблясъци, ефект на рамкиране около контура на лицето или по контура на подстригването, ефект на плаващи, преливащи се един в друг отенъци и т.н
  3. Методът е  сложен, трудоемък, отнема много време, изисква голяма прецизност и вещина у стилиста и затова е доста скъп. Това се компенсира с благоприятният ефект за лицето, което изглежда по –свежо и от благоприятният ефект за косата, която изглежда по-обемна , натурална и жива.  Освен всичко това, в боядисаната по този начин коса не се забелязват белите косми, не се налага често боядисване, защото прорастващите корени не се открояват рязко, както при обикновеното боядисване.
  4. Цветовите решения при брондирането    основно  лежат в пределите на шоколадовата, кафявата, русата  и золотисто-бежовата гами с леки елементи  на бяло-русото. Разбира се , възможни са различни варианти, в зависимост от естественият цвят на косата и желанието на дамата. Боите, които се използват са много качествени и позволяват практически преминаване във всякакъв цвят, без увреждане на косъма.
  5. Класическото брондиране е в шоколадово-кафената гама, медно-кестенявата и натурално-русата с леки бликове на блонд, които имитират отблясъците на слънцето и светлината  в косата. Така косите изглеждат максимално естествени и  придават класа и изисканост на дамата .
  6. За дамите, които желаят повече драматизъм и ефектност на косата се прави зонално брондиране. При тази техника брондиране се прави само в горната(близката до корените) зона на косата,  като се използва богата палитра от по-светли тонове. Долната( към краищата) зона на косата се оцветява в един, обикновено шоколадов отенък. Понякога в този  по-тъмен отенък се оцветяват и корените на косата и брондираната част остава в средата ( по дължината на косата). След брондиране се прави „биоламиниране”, за да се запази ефекта и здравината на косъма.

Вижте още:

  Зелени фризьорски салони

Подтон на кожата на лицето и цветотип на жената

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting