Бързи и лесни официални прически

Когато Ви се наложи набързо да се приготвите за специално събитие, освен облеклото трябва да се погрижите и за прическата си. Как да се справите? Предлагаме Ви няколко съвета и примери.

След като отворите отделна картинка, кликнете втори път върху нея, за да я видите в по-голям мащаб.

За да можете сами, при инцидентно възникнала необходимост да си направите официална прическа, преди всичко трябва:

  • да поддържате винаги косата си с добра линия на подстригване. Всеки месец,месец  и половина посещавайте фризьорския салон.
  • да се грижите за косата си и тя винаги да е със здрав, еластичен и лъскав косъм.
  • да разполагате у дома със стилизиращи продукти като:пяна за обем, гел за структуриране, вакса за блясък, лак за фиксация, лосион за защита срещу топлина.
  • да разполагате у дома със задължителните уреди: маша за навиване и стилизиране, преса за изправяне, сешоар, четки и гребени.
  1. Най-лесно се оформят късите коси. Ако косата Ви е тънка и права с малко гел може да си направите главозамайваща гладка прическа.Сложете малко крем за изправяне на дланите си , разпределете го по косата и после с преса или четка и сешоар я изправете. Ако косата Ви е гъста може да си направите закачлива привидно небрежна разрошена прическа. Нанесете в корените гел и изсушете със сешоара , за да приповдигнете косата. за да и предадете разрошеност, наведете глава, пръснете от 30 см лак и после с пръсти я разрошете.
  2. Повече умение изисква косата със средна дължина- подстригана каскадно, на каре или обратно каре(по-дълга отпред и по-къса отзад). Ако косата Ви е права карето много лесно ще оформите , като изправите косата с преса или с четка и сешоар.
  3. Много красиви романтични прически могат да се направят с  косите с дължина до раменете, ако се навият на различни ролки. Красиви виещи се кичури може да оформите и с машата, но не забравяйте да  защитите косата с лосион. Ако обаче имате широка“квадратна“ брадичка, не си правете прическа с къдрици до шията, така лицето ви ще изглежда още по-широко.
  4. На правите каскадно подстригани средно дълги коси може да добавите обем в основата или да моделирате връхчетата на кичурите и да изглеждате ултрасъвременно. Ако имате кръгло лице, придайте обем на косата във височина, ако искате да прикриете остри черти на лицето, придайте обем долу  и завийте леко кичурите.
  5. За дългите коси лесно решение е спусната гладка или навита на едри къдрици коса. Много елегантно решение е добре оформената конска опашка със или без аксесоар към нея. Ако е необходимо тупирайте косата на темето, за да предадете височина и балансирате кръгло или широко лице.

Вижте още:

Къси дамски прически

Зелени фризьорски салони

Вечно модната прическа „конска опашка“

Направи си сама кок

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting