Винтидж Блуза, Плетена на 1 Кука

Винтидж блуза, плетена на 1 кука

блуза с плетени цветни квадрати- класиката е модерна

Кликнете върху картинката!!!

Красива и романтична лятна блуза, плетена на 1 кука в комбинация от филе и „бабини квадрати“, с „лодка“ деколте и ¾ ръкави.  Моделът е от 1970 година. Чарът на блузата е в баланса и хармонията в съотношението на спокойния фон в цвят екрю и свежите цветни акценти на квадратите образуващи бордюр по талията, ръкавите и раменния пояс. Подходяща е за всекидневно облекло и за носене върху бански костюм на морския бряг.

Обиколката на бюста за размер S = 82 см, а за размер М= 92 см.

Изделието е лесно за изплитане дори и от начинаещи. Започнете с изплитането на квадратите по дадената схема за базов “бабин  квадрат“. Размерите на 1 квадрат са приблизително 10 х 10 см. Всеки квадрат се започва със синджирче от 5 въздушни бримки, затворени в кръг. Изплетете по 8 квадрата по отделно за гърба и предницата и по 7 квадрата за всеки от ръкавите, общо 30 квадрата. Цветовете и комбинирането им в квадратите изберете по ваше желание, но все пак предвидете някаква симетрия.Съединете в 4 ивици по 4 квадрата за гърба и предницата. За ръкавите съединете  2 ивици по 4 квадрата и 2 ивици по 3 квадрата. Може да зашивате квадратите един за друг с гобленова игла или да ги съединявате с кукичката.               

Необходими материали: размер S- 200 гр акрилна  прежда /дебелина 50 гр – 143 метра/

цвят екрю и 100 гр разноцветна прежда за квадратите, размер М-300 гр памучна прежда цвят екрю и 100 гр разноцветна прежда за квадратите. Може да изплетете блузата и от памучна прежда.

Предницата и гърба започват с 17 х 4 =68 бримки и се изплитат абсолютно еднакво.

Вземете една ивица от 4 квадрата и като вадите бримките от едната страна на ивицата с бялата прежда изплетете  6 реда филе по схемата.

После извадете бримки от противоположната  дълга страна на ивицата и с бялата прежда изплетете 14 реда филе по схемата. Пришийте втората ивица от квадрати и по същия начин изплетете и гърба.

Ръкавите са постепенно се стесняват от първата ивица с квадрати/ 4 квадрата -68 бримки/ нагоре до втората ивица/ 3 квадрата-51 бримки/.  За първия ръкав от едната дълга страна на ивицата от 4 квадрата  с бялата прежда изплетете 4 реда филе от празни кутийки. После извадете бримки от противоположната  дълга страна на ивицата и с бялата прежда изплетете 14 реда филе по схема 2, като на равномерни интервали свиете по 8 бримки от двете страни. Правете свивките така: по 1 бримка в началото и края на 1,3,5,7,9,11,13,14- и редове. Пришийте втората ивица от 3 квадрата и по същия начин изплетете и втория ръкав.

Зашийте страничните шевове на ръкавите, предницата и гърба. С бялата прежда изплетете 3 реда филе по цялата обиколка на деколтето, като във всеки ред, подобно на реглан, свивате по 1 кутийка от ляво и дясно на местата на съединяване на ръкавите с гърба и предницата. На края обплетете с пико блузата по долния край, ръкавите и деколтето.

Аналогично, като се комбинират или изцяло конструират с „бабини“ квадрати  се изплитат и другите показани подобни модели на блузи, жилетки, топове, бебешко одеяло и чанта. Те илюстрират разнообразното приложение на разноцветните „бабини“ квадрати за лесно изработване на красиви и комфортни ръчно плетени облекла.

винтидж блуза и детска жилетка - класиката е модерна

 

класиката е модерна

Вижте още:

ЕЛЕГАНТНА ПЛЕТЕНА БЛУЗА

Винтидж Дамски Плетен Пуловер

Плетена дамска жилетка в ретро стил

Супер Лесна Жилетка с Жартиерна Плетка

Плетена Жилетка с Жакардова Платка

Блуза и Шал от Прежда Батик

Плетена Дамска Жилетка

2 Красиви Блузи Плетени на 1 Кука

Асиметрична плетена блуза от прежда батик

Плетена шапка в ретро стил схема

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting