Вредни привички, които предизвикват бръчки

Бръчките по лицето идват неизбежно с напредването на възрастта, но има лоши привички, които ускоряват тяхното появяване.

·        Пушене-уврежда се не само кожата , но и зъбите.

·        Лоши хранителни навици –консумирането на храни с рафинирана  захар и въобще въглехидратните храни, не само повишава телесното тегло.Молекулите на захарта атакуват протеините на кожата(включително и колагена). Вследствие на това кожата губи еластичност и се сбръчква. Рафинираната захар и другите прости захари   индуцират процес на свръхпроизводство на инсулин в тялото.Тогава се отделят ензими, които атакуват колагена и еластина в кожата и се образуват ранни и дълбоки бръчки.

·        Алкохол-той дехидратира кожата, тя става суха , нееластична и бързо се набръчква. Освен това алкохолът снижава нивото на витамин А в тялото. Витамин А   е изключително важен антиоксидант и има ключова роля за възпроизводството на нови клетки на кожата  и производството на колаген. В резултат на употребата на алкохол кожата губи гъвкавостта си и се отпуска.

·        Дъвчене на дъвка-предизвиква бръчки ,които променят изгледа на стуктурата  на устата.

·        Непочистване грима преди сън-гримът и натрупаните през деня замърсявания върху кожата от околната среда запушват порите на лицето и в резултат намаляват количествата на колагена и еластина.

·        Изстискване на пъпки и мастни запушвания-всяко непрофесионално и грубо третиране на кожата, като  дърпане и натиск я повреждат и предизвикват възпаление, белези и дори бръчки.

·        Разтягане на кожата при гримиране-често срещано явление е при нанасяне на сенки да се разтяга кожата към веждите, което е вредно.

·        Излагане кожата на слънце без защитни средства-дори няколко минутно излагане на слънцето   уврежда колагена и води до фини бръчки.Защитните кремове трябва да съдържат цинков или титанов оксид.

·        Спане с лице върху възглавницата-тази поза води до образуване на бръчки от гънките на възглавницата-или сменете позата( спете по гръб) или спете върху сатенена калъфка.

Вижте още:

Лесни Съвети за Вашата Красота

Съвети за красотата

Съвети за красотата

Съвети за красота

Съвети за красотата

Съвети за красота и здраве на жената

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting