Връзване на квадратна кърпа на врата

Квадратната кърпа наред с правоъгълният шал освежава, разнообразява  и обединява елементите на дамския тоалет.Тя е прекрасно допълнение както към деловия костюм, така и към спортния комплект. Десетки са начините на завързване на кърпата около шията и всеки път тя звучи по новому. Всяка жена трябва да разполага с известен набор кърпи и шалове, съобразени по материя и колорит с основните компоненти на нейния гардероб.Ето някои начини на завързване на кърпата:

Обикновено връзване

                                                          Каубойски възел

Много е подходящ за връзване на кърпа около врата при носене със сако, шлифер или палто с дълбок разрез на деколтето. Сгънете кърпата по диагонал като триъгълник.  Завийте я около шията с  триъгълната част отпред. Кръстосайте двата тънки края на врата и ги завържете  отпред.

Френски възел

Подходящ е както за сака и жакети, така и за блузи.Хванете  кърпата в двата противоположни края по диагонал и нагъвайте поредно от двете страни докато се получи лента с ширина около 5 см.Завийте лентата около шията, като краищата и останат на гърба.Кръстосайте краищата отзад, издърпайте ги отпред като се стараете да са равни по дължина и ги завържете с двоен възел .По желание възелът може да е точно под брадичката или да приплъзнете кърпата и възелът да е отстрани в ляво или  в дясно.

Троен усукан възел

Това връзване е подходящо за дами с тънка и дълга шия.Ефектно е   когато  косата е прибрана в кок ,висока плитка или конска  опашка или косите са много късо подстригани.Както при френското връзване кърпата се сгъва до лента с ширина 5 см.Поставете лентата на врата с краищата висящи отпред. Хванете двата края и започнете да усуквате по посока на часовниковата стрелка докато се образува стегнато въже.Сега завийте“въжето“ няколко пъти около шията(броят на завъртанията зависи от дължината на кърпата) и завържете краищата на възел на гърба.

Квадратен възел

Подходящ е за риза с яка и делови костюм.Нагъваме кърпата по познатият начин до  5 см лента .Завиваме я около врата с краищата отпред, но така, че единият да е по-дълъг.Кръстосваме краищата като по-дългият слагаме отгоре и прегъваме под по-късия, така че да се получи петелка, в която прекарваме дългият край.Хващаме дългия край и под късия изкарваме от другата страна и изтегляме хоризонтално през получилият се квадратен възел.Двата края прекарваме на гърба и връзваме с двоен възел. Квадратният възел разполагаме под брадичката.

Въжено колело

Подходящ е за всякакви сака и блузки.Сгъваме кърпата по познатият начин до 5 см лента.Поставяме лентата на врата с краищата напред, така че единият да е по-дълъг.Завързваме с обикновен възел ,висящите свободни краища завиваме около кърпата и връзваме на гърба . Ако е нужно малко разхлабваме въжения  кръг.

Вижте още:

Завързване на шал

Завързване кърпа на главата

Как красиво да вържем кърпа на главата?

Как да си направим тюрбан

Връзване на зимен шал

Колан от кърпа или шал

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting