Възглавници за Под

Дори и да не сме съгласни, децата обожават да седят и лежат на пода и въпреки забраните ни го правят. Обичат да гледат така филмчета, да четат книги, да работят с лаптопа или да си играят.  Може би това има връзка с техния все още недостатъчен ръст или така  интуитивно осъществяват по-добър контакт с земята и релаксират. Както и да е. Вместо взаимно да се изнервяме, нека да се погрижим при този им навик да им е комфортно и да не изстиват.

възглавници за под

Решението е- възглавници на пода. Не става дума за табуретки „пуф”, а за обикновени, по- големи възглавници  с дебелина 10-20 см. На такава възглавница децата може да седят по две и заедно да гледат телевизия и тя е достатъчно голяма, за да може едно дете да чете или разглежда книжка, удобно легнало по гръб или корем.

В изработването на възглавница за пода няма нищо сложно. Първо ушийте вътрешната част като правоъгълен чувал. Размерите определете сами според желанието и свободното място на пода в стаята. Например възглавница с размер 100см/100см  е напълно подходяща. Напълнете вътрешната  част с вата, полиуретанова пяна или гранули и зашийте отвора. После ушийте външната част от памучен или ленен плат, като увеличите ширината и дължината с по 4-5 см. Както на всяка калъфка за възглавница,  предвидете възможност за периодично сваляне за пране, т.е. направете я с цип или с илици и копчета.

Ако имате желание и достатъчни шивашки умения може да направите възглавниците във формата на животни, но тогава прането ще е по-сложно. Ако имате достатъчно търпение, може да изработите лицевата част на възглавницата от разноцветни остатъци от платове по метода пачуърк. Въобще изборът на цветове, десени и форма е въпрос на лично предпочитание и въображение. Общото е едно- децата ще са доволни.

Вижте какво още може да ушиете за децата:

Карнавални костюми за деца

Детски одеяла в техника пачуърк

Лечебни Кукли

Детска чанта за спортен екип от старата тениска

Торбичка за детската градина или училище

От стари чорапогащници нови 3/4 чорапки

Детска рокличка и поли от големи тениски

Възглавнички-котенца играчки

Забавни детски възглавнички с форма на животни

Шаблони за ушиване на зайче

Ушиване на великденско зайче

Кройки за ушиване на зайче от плат

Ушиване на великденско пиленце

Играчка от плат конче

Ушиване на мече от чорап

Ушиване на детска рокля

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting