В какви цветове да се обличат пълните жени?

За всяка дама е важен подбора на цветовете в тоалета, но за пълната дама е два пъти по-важно, за да постигне оптически по-слаб и строен силует.

След като отворите отделна картинка, кликнете втори път върху нея, за да я видите в по-голям мащаб.

  1. Пълните хора изглеждат по-стройни и слаби , когато са облечени в дрехи в тъмни и студени цветове.Обяснението на тази закономерност е в свойството на тъмните студени  цветове да поглъщат светлината и поради това   тъмните предмети изглеждат по-малки в сравнение със светлите , при едни  и същи размери и форми.
  2. Водени от горното правило, много от едрите  жени  носят дрехи предимно в черен цвят. Това е грешка, защото чисто черният цвят отива само на жени от цветотон „зима”. Освен това, еднообразието е тягостно и за околните, и за самата жена. Има богата палитра от дълбоки тъмни цветове в студената гама, които притежават свойството на черният и ще внесат разнообразие и свежест в гардероба Ви.  Ако тези цветове не хармонират с Вашия цветотон на лицето, решението е просто. Близо до лицето, под формата на яка, топ, шал, детайл,бижу, носете неща, които хармонират с Вашия тен, цвят на косата или очите, а тялото обличайте в тъмни и студени цветове.
  3. Много добра алтернатива  на черният цвят за руси и кестеняви  дами е  черно-синият. Той е по-свеж и оптимистичен от черният. Подходящ е и за дневен, и вечерен тоалет и отлично се съчетава  с допълнения в пурпурен, бордо, златен, светлозелен, синьозелен, светлокафяв, лилав и бежов цвят.
  4. За блондинките и червенокосите  отлично решение е и малахитовият цвят. Той също е универсален и подходящ за всякакви тоалети. Прекрасно се съчетава с нежно розов , малинов, пясъчно жълт, резеда, морско син, кафе с мляко,светлолилав и бледобежов цвят.
  5. Брюнетките могат да заменят черният с вишнев цвят и да го съчетаят с лилаво, малиново,  камилско кафяво, синьозелено,сивосиньо, кралско синьо, лилаво и светло кафяво.

Вижте още:

Подтон на кожата на лицето и цветотип на жената

Тъмно-синята рокля

Пастелни цветове

Цветовете в облеклото

Как да съчетаваме зеленият цвят?

Как да съчетаваме цветовете в облеклото и в интериора на дома?


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting