Грижи за кожата на лицето

 Грешки, които допускаме при грижите за кожата на лицето

  1. Да започнем грижите след 30-годишна възраст.След 22-23 години , кожата на лицето вече изисква системни грижи и поддръжка.
  2. Да ползваме кремове и лосиони, които не съответстват на нашия тип кожа.Сухата кожа изисква маслени бани и мазен крем вечер, който обаче преди сън трябва да се отстрани със салфетка, за да може кожата да диша.Мазната кожа изисква почистване със спиртсъдържащи лосиони и немазни кремове.
  3. Да нанасяме крем за лице върху суха кожа. Кремът трябва да се нанася непосредствено след измиване, в противен случай, той не се разнася равномерно и не се поглъща добре от кожата.
  4. Да не използваме специални кремове за областта около очите.В тези области се появяват първите бръчки , защото там кожата е тънка и лишена от мастни клетки. За областта около очите и горните клепачи трябва да се ползват специалните кремове , предназначени за целта.
  5. Да пропускаме да намажем с крем шията. Тургурът на кожата на шията е по-слаб от този на лицето и за това там трябва да се нанася дори по-често крем с масажиращи движения от центъра навън.С възрастта шийният мускул се разтяга и провисва и шията е тази, която най-точно издава възрастта на жената.
  6. Да не ползваме слънцезащитни очила и кремове. Така освен опасността от появата на рак  на кожата, със сигурност получаваме бръчки „пачи крак”.
  7. Да прекаляваме със скрабове за дълбоко почистване на кожата и да рискуваме да я преизсушим и нараним.
  8. Да не се храним правилно. Съдържанието и количеството на храната,  и режимът на хранене личат и на лицето.
  9. Да не прекарваме поне 1-2 часа дневно навън.Чистият и свеж въздух и умереното занимание със спорт подобряват тена на лицето.

Вижте още:

Грижи за мазната кожа

Грижи за кожата през зимата

Самомасаж на лицето

Парна баня на лицето

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting