ДЕПИЛАЦИЯ СЪС ЗАХАРЕН СИРОП

Този метод на депилация у дома  е много стар и известен  като «шугаринг».  Названието произлиза от английската дума sugar — захар.Техниката много прилича  на восъчната депилация, но е по-добра, защото не се получава врастване на някои косъмчета и не предизвиква алергични реакции.След процедурата кожата  не се травмира и   остава гладка 2-3 седмици.

Шугаринг

  1. Смесете 20 супени лъжици захар, 2 супени лъжици вода и сока на един лимон.
  2. Варете на бавен огън при постоянно бъркане, докато сиропът придобие златисто-кафяв цвят/капка от сиропа върху чинийка трябва да не се разлива/.
  3. С помощта на дървена шпатула нанесете от леко охладения сироп върху покритата с косъмчета повърхност на слой с дебелина 1-2 мм.
  4. Оставете сиропа малко да стегне, подхванете от края и с рязко движение дръпнете захарната ивица в посока обратна на растежа на космите.
  5. Може да намажете сиропа върху парчета памучен плат ,да ги залепите за съответните места и после рязко да ги дръпнете.
  6. Ако сиропът изстине, трябва леко да го загреете отново.
  7. Понякога поради неправилно бръснене или друго почистване, някои косъмчете продължават да растат подкожно и образуват подутини по кожата.За да ги изкарате на вън и отстраните трябва да накиснете тази част от тялото в гореща вана или да държите горещ компрес със солена вода поне в продължение на 20 минути.Тези мерки помагат кожата да омекне и запушените пори да се отворят.

Вижте още:

Грижи за кожата на лицето

Грижи за мазната кожа

Грижи за кожата през зимата

Оформяне на веждите

Как сами да си направим френски маникюр?


 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting