Дрескод

Много е неловко да се появите на някое  събитие неподходящо облечени. Прието е на поканите за светски мероприятия да се отбелязва парти дрескод.

White Tie“-Бяла връзка

Това е дрескодът на най-висока степен на официалност на  облеклото и е само  за изключително тържествени случаи.

- Мъже: фрак и бяла жилетка, риза и папионка.Обувките са задължително   лачени черни.

-Жени : дълга вечерна  рокля   с голи рамене (допускат се и рокли със шлейф), задължително с ръкавици, като правило, дълги до лакътя, с истински скъпоценни бижута и скъпи кожени наметки.

„Black Tie“, „Tuxedo“, „Formal“ -Черна връзка,официално

-Мъже: смокинг. Смокингът е стандарт за вечерно мъжко облекло. Това е традиционно черно, силно отворено на гърдите сако с дълги, от черна коприна ревери. Той се носи с папионка в черен цвят и съответен пояс. Панталоните към смокинга се отличават с един важен детайл – лампазите трябва да са от същия плат, с който са облечени реверите на смокинга.

-Жени : дълга рокля или  рокля до коленете( коктейлна рокля),официални обувки,изискани бижута  и малка чантичка.

 „Semiformal Party”-Полуофициално/неофициално

Посочването на дрескод”неофициален”, не означава ежедневно облекло.   В най-общия случай, така се обозначава най-неофициалния от официалните видове облекло.   Това са вариантите на полуофициалния дрес-код, предвиден обикновено за фирмени банкети, семейни тържества с голям брой гости или вечеря в ресторант.

-         Мъже  : тъмен костюм, вратовръзка. Мъжете могат да облекат и  смокинг и към него жилетка, вместо пояс, и да си позволят папионка с друг цвят: бяла с черно или червено. Цветната жилетка също е допустима (тогава и папионката трябва да бъде също цветна). Но най-често и в тези случаи мъжете се появяват в обикновен класически костюм. За вечерно мероприятие идеално подхожда тъмносин костюм с едва забележимо райе. Вратовръзката може да бъде ярка и модна. Като правило „Semi-formal“ предполага бели ризи и вратовръзки, но на неофициално парти може да се облече и спортно сако. В този случай панталоните трябва да бъдат в друг цвят, като правило – черни.

-          Жени: рокля  или пола с дължина до коляното.  Дължината на дамската дреха варира взависимост от модните тенденции .  Коктейлната  рокля   е   от скъпи материи – дантела, коприна, кадифе, атлаз. За разлика от тържествените дълги вечерни рокли, тя обикновено няма богата украса, а скромния фасон се компенсира от великолепната кройка и красивата тъкан. Към коктейлната рокля традиционно се носи малка чанта, ”клач”. Към тоалета се носят обувки в същия цвят, наметка от плат . Задължителни са тънки чорапи, прозрачни, без никакви фигури.

„Business Casual”

Коктейл партито има няколко различни форми.Най-неофициалното е коктейл –бюфет с предястия и напитки , при което гостите остават прави.Дневното облекло предполага тъмен костюм с бяла риза за мъжете .За фирмено парти това може да бъде леко, спортно сако със или без вратовръзка. За дамите рокля за коктейл,костюм с пола или панталон от фина материя.

„Casual Party”- ежедневно градско облекло.

Вижте още:

Как да подбираме и комбинираме дрехите

Как да се обличат жените над 40 години

Как де се обличат жените над 50 години?

Как да се обличат жените над 60 години

Как да се облечем за сватба?

Как да се облечем при пътуване през лятото?

Как да се обличаме през лятото за работа в офиса?

Как да се облечем за новогодишната нощ?

Как да се облечем на Свети Валентин?

Как да облечем децата за първият учебен ден?

Как да се облекат майките за първият учебен ден на детото?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting