ЕЛЕГАНТНА ПЛЕТЕНА БЛУЗА

Тази изискана, плетена на 1 кука блуза, е подходяща за момичета и жени във всички възрасти. Подробните схеми и графики я правят лесна за изпълнение и от неопитни плетачки.

нежна плетена на 1 кука дамска блуза

форма и размери на частите на блузата и схеми на плетките за предницата

Гръб:Започнете със синджир от 154 бримки (47 см) и продължете да плетете филе от пълни кутийки по сх.1 като върху централните 55 бримки(18 см) плетете ажурната плетка по схемата дадена на сх.4. Ажурната плетка се оформя от комбинацията на пълни и празни кутийки, подредени по схемата и бримки пуканки от шест стълбчета с наметка, които излизат от една бримка от долния ред и се изплитат заедно на веднъж. На височина 36.5 см започнете да свивате, за да оформите ръкавния отвор. Трябва да свиете общо 16 бримки, като се ръководите по сх.5. На височина 15 см от началото на свиването, разделете плетенето на гърба на 2 части, заради шлица за закопчаване. На височина 21.5 см започнете оформянето на вратния отвор и раменете, като се ръководите по сх.6.

Предница: Плете се аналогично на гърба-сх.2, но оформянето на вратния отвор започнете на височина 13 см от началото на свиването за оформянето на подмишницата, като се ръководите по сх.6.

схеми за изплитане на ръкавите и бието на предницата и гърба

Ръкав:Ръкавите плетете с филе с празни кутийки, като върху централните 55 бримки плетете ажурната плетка. Започнете със синджир от 84 бримки и продължете да плетете , като до височина  на ръкава 40 см наддадете по 27 бримки от двете страни –ръководете се от  сх.7.  Върху централните 55 бримки плетете ажурната плетка (сх.4). На височина 40 см започнете да оформяте горната част на ръкава, като се ръководите от сх.8.

След като изплетете и съедините всички части на блузата, обплетете долния край на гърба и предницата и ръкавите, както и деколтето с три реда бие по сх.9. Бримките пуканки в бието се състоят от 4 стълбчета с наметка, излизащи от една бримка от долния ред и изплетени заедно наведнъж. Бримките пико се състоят от три въздушни бримки. Преди да изплетете бието на вратния отвор, оформете шлица и илиците на гърба -сх.10.

 

Елегантна блуза плетена с две игли

Офрмяне на реглан ръкавите

Втората блуза в нежно сиво-лилав цвят се плете с две  игли в кръг като едно цяло парче от горе на долу до мишниците, заедно с реглан ръкавите.  На следващия ред се нанизват на държачи бримките за двата ръкава, а с останалите бримки се доплитат заедно гърба и предницата. После се доплитат двата ръкава. Около деколтето и долните ръбове на ръкавите, гърба и предницата се изплита лек контур от дупчици, разположени на четвъртия ред през четири бримки.

 Вижте още модели и схеми на плетени блузи:

2 Красиви Блузи Плетени на 1 Кука

Асиметрична плетена блуза от прежда батик

Блуза с дантела плетена на 1 кука

Плетена блуза и шапка

Плетена лятна блуза

Ефирен плетен топ

Блуза плетена на една кука

Ефирна плетена блуза

Плетени летни блузки и жилетки с къси ръкави

Плетива на една кука за лятото

Летен топ от Плетен пачуърк

Летен плетен топ

Блуза с плетка меча следа схема


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting