Зимни шалове „снуд“

Кликнете два пъти върху всяка картинка!

Когато температурите навън са над 30 градуса е трудно да помислим, че неизбежно след няколко месеца ще дойде зимата със студ и сняг.Тогава един топъл и многофункционален шал“снуд“ ще ни бъде много нужен. Това е шал- колело или по-точно шал-тръба, без начало и край.Може да се носи на главата, на врата и на раменете и гърдите.  Как  да носите шала- вижте много начини  на двете последни картинки.

Както всичко в модата,  този шал е едно добре забравено старо нещо.Такива шалове са се носили във Франция още в средновековието.Тези шалове са подходящи и за малки момиченца , и за млади и за  по-зрели дами  и се носят и от млади мъже.

Когато сте в отпуск и на  лятна  почивка може да намерите време в тихите следобедни часове и да изработите такъв шал за себе си или за дъщерите си.Ширината и височината на тръбата е по ваш избор.Може да бъде много широк и да се кръстосва  и става двоен.Такъв шал може да изплете всяка жена колкото и скромен да е опитът в плетенето. Моделът на плетката може да е обикновена ластична  ( 1 лицева, 1 опака бримка или пък 2 лицеви, 2 опаки), английски ластик или с различни плетеници. Може да се изработи и на една кука в някаква мрежеста плетка.Дебелината на преждата и цветовете подберете според зимните си връхни дрехи, така че да бъдат в тон или пък в контраст с тях.

Вижте още шалове:

Ръчно плетени шалове и шапки

Изплитане на шал на 1 кука

Шал полумесец

Интересни плетени шалове

Триъгълни шалове

Шалове-плетеници

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting