Изработване на пола пачка

Всяко малко момиче иска да има пола-пачка и да прилича на балерина.

как да ушием пола - пачка за малко момиче

За да изработите такава, не е нужно да умеете да шиете , а само да режете и връзвате възли. Необходими са ви плосък  плътен широк ластик  2-2,5 см,широка сатенена лента за украса на поличката и лек прозрачен плат, който добре държи формата си, като органза, тюл(със средна твърдост),мрежа.

Дължината на необходимия ви ластик ще определите, като измерите талията на момичето, извадите 2-3 см( за малко дете) и 5-6 см ( за тийнейджърка) и добавите няколко см за резервата за зашиване.

Дължината на сатенената лента изчислете, като към  обиколката на талията прибавите необходимата дължина, за да я завържете в красива панделка.

Количеството на необходимия ви плат зависи от неговата ширина.Приблизително броят на лентите, които се завързват на ластика е равен на обиколката на талията, умножена по 1,7 или 1,8-1,9( ако искаме пачката да е много пищна).

Ако успеете да си набавите американски” nylon tulle netting“ за „Tulle tutu“, той е със ширина 15 см и е навит като макара(шпула).Освен, че е мек и не се закача за други повърхности, той има още едно предимство-лентите са готови и само трябва да ги нарежете на парчета с дължина според дължината на поличката, която искате да направите.За малко момиченце дължината на пачката обикновено е 25-30 см.За къса поличка (за малко момиче) ще ви стигне едно руло от 25 ярда( 23 метра), а за голямо с дължина 45-50 см –руло от 50 ярда (45метра).

1.Ако използвате тюл с голяма  ширина(1,20,1,60м,1,80м,2,00м) , трябва да пресметнете на колко ленти може да го разрежете и според това да определите колко метра плат ще са ви нужни.Режете лентите по дължина на плата(успоредно на ивата).Според ширината на тюла може да варирате и със ширината на лентите т.е. да са широки примерно 16 см,18см, 20 см. Платът може да се реже, като го нагънете в няколко слоя   ( до10) . За пачка за малко момиченце са ви необходими около 50 ленти.Имайте предвид, че лентите трябва да са два пъти по-дълги от предвидената дължина на полата +5, 6 см. Допълнителните сантиметри ще се уемат от завиването около ластика и във възлите.

2.След като нарежете лентите, зашийте ластика с двоен шев в кръг(1) , опънете го на облегалката на стол или друго подходящо място и започнете да ги  връзвате. Ако искате полата да е пищна в ширина, връзвайте както е показано на (2 и3). Внимавайте възлите да са стегнати, но да не притискате ластика(4). За да избегнете огъването на ластика, при връзването на лентите, може да поставите върху него широка измервателна линийка или парче картон(5) и после да ги измъкнете.Връзвайте лентите плътно една до друга до края на ластика.

3.След това съберете поличката в юмрука си и го плъзнете надолу. Ако има неравни краища, изравнете ги с ножицата.

4.Промушете сатенената лента под възлите(6) и я завържете в красива панделка.

5.Балетната поличка „пачка” е готова(7).

-Ако искате полата да стои по-прибрано(за по-голямо момиче) връзвайте лентите  както е показано на (8) и(9).

-Вместо да завързвате лентите около ластика, може да използвате ластичен конец и да ги връзвате както е показано на (10),(11) и (12).

 Вижте какво още може да ушиете за децата:

Детска рокличка и поли от големи тениски

От стари чорапогащници нови 3/4 чорапки

Детска чанта за спортен екип от старата тениска

Торбичка за детската градина или училище

Украса на торбичка за училище

Карнавални костюми за деца

Чанти от тениски

Възглавници за Под

Вижте как може да ушиете различни видове поли:

Как се Крои и Шие Клош Пола

Скрояване на клош пола

Ушиване на пола с волани

Скрояване на пола-панталон

Как да ушием пола

Пола молив-скрояване и ушиване

Пола лале-скрояване и ушиване

Скрояване на клош пола

Скрояване на пола полуклош

Дантелена пола от старата блуза

Ушиване на пола от риза

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting