Каква пола с какви обувки да носим?

Много е важен правилният подбор на обувки към даден фасон пола или рокля, за да изградим стилен и хармоничен облик.

 

Плисирана пола

Тя периодично излиза на мода и за това лято също е модерна. Тази пола се съчетава най-добре с обувки на висок клиновиден ток и каишки на глезените.Младите момичета или  дамите със слаба фигура и крака, могат да носят плисирана пола и с изящни обувки на плоска подметка. Разбира се, внимавайте и за цветовото съчетаване.Тази година е модна леката плисировка на ефирни тъкани.Полата-плисе добре се съчетава с вталени или прави жакети,якета и жилетки. Топът трябва да е само няколко сантиметра под талията, или ако е по-дълъг, подчертайте талията с тънък колан.

Трапецовидна пола

Ако полата е с дължина до коленете, много добре се съчетава с обувки на платформа. Ако полата е под коленете( миди-дължина)- с по олекотени обувки на висок ток. Ако полата е изработена от по-груба или евтина  материя и има спортен фасон- съответно с обувки или сандали  на нисък ток.

Дънкова пола

Дънковата пола може да се носи, в зависимост от сезона, с ботуши, със сандали или с обувки на висок и нисък ток или с платформа. Материалът, от който са изработени обувките е най-подходящо да е кожа в бежово-кафявата гама или велур и фасонът им да е по-грубоват и спортен.

Макси пола

Макси полите с дължина до земята се съчетават с кожени обувки или сандали на плоска подметка .

Мини пола

Мини полата , в зависимост от плата, от който е изработена, може да се съчетае с всякакъв дизайн обувки, сандали и ботуши. Важно в случая е, да не се създаде прекомерно предизвикателно съчетание и цялостният облик да придобие евтин и вулгарен отенък. Мини полата изглежда елегантно, когато се носи с плътен чорапогащник или клин в тъмен цвят. Тогава обувките трябва да са съобразени и с него.

Пола –молив

Това е класически модел пола, която  когато е с дължина  около коленете задължително се носи с елегантни обувки с висок ток. За да придобиете ретро-визия, обувките трябва да са в контрастен на полата цвят.

Пола-лале

Тя може да бъде част от ежедневното или част от официалното облекло. В зависимост от това , може да я носите с боти до глезените на плоска подметка  или със сандали с каишки на глезените и високи токове.

Вижте още:

Как да подбираме и комбинираме дрехите

Какво е пола-панталон палацо и как се носи?

Как да носим къса рокля

Къси панталонки-как да ги избираме и носим?

Панталони „Капри”

Как да избираме и съчетаваме чорапогащите ?

Как да носим пола-лале

Асиметрични поли

Макси поли-как да ги изберем и носим?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting