Какви опасности ни дебнат в кухнята и на масата?

В съвременното домакинство има много улеснения за жената: готови и полуготови храни; вода,напитки, сокове и сосове в пластмасови бутилки; тефлонови тигани, предотвратяващи загаряне на продуктите при пържене.  За съжаление ,от всички тези придобивки ни дебнат опасности за здравето и фигурата:

  • Пластмасовите съдове съдържат фталати, които при определени условия преминават във водата и продуктите, които се съхраняват в тях. Когато в организма проникнат фталати, инсулинът не може да отправи глюкозата в клетките и тя попада в мастни депа, които предизвикват затлъстяване.Старайте се да използвате готови храни, вода  и напитки от стъклени, керамични или метални опаковки.
  • В бутилираните напитки, кетчуп и сосове, няма захар, а изкуствени подсладители. Мозъкът , обаче се храни само със захар, а не със  захарозаменители, изпитвате постоянно чувство на глад и като се опитвате да го заситите, незабелязано напълнявате. За здравите хора захарта е необходима, разбира се, в разумни количества.
  • Тефлоновото покритие на съдовете съдържа политетрафлуоретилен. Той е канцерогенен и при нагряване   преминава в храната.Също влошава дейността на щитовидната жлеза ,което предизвиква нарушение в обмяната в организма  и затлъстяване.Ползвайте тави и тигани с керамично покритие.те са безопасни.

Вижте още:

 

Ако в дома живеят алергични хора

Растения репеленти


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting