Какво да Направим от Старите прозорци?

При саниране на жилището подменяме старата дограма. Най-често прозорците,  които са станали  излишни,  се използват за направата на оранжерии или парници за разсад и зеленчуци.

Прозоречните крила със стъкла могат да послужат като  подходяща поредица от рамки, в които да поставим снимките на цялото семейство. Има още много и разнообразни  идеи  за приложение на старите прозорци в интериора на дома или в пространството около него.Например:

втори живот за старите прозорци- оригинални, икономични и екологични решения

 1. Да оградим къта за сядане в градината, за да се предпазим от вятъра и теченията или да изработим цяла беседка. Може да използваме рамките на прозорците и без стъклата, ако засадим увивни растения, за които рамките ще служат като опора  около, която да се оплетат.
 2. Ако прозорците са с широки первази от тях лесно може да направим окачени шкафове за домакински съдове и пособия. Нужно е само да им заковем гръб от дъски или фазер  и да монтираме рафтове.
 3. По споменатия начин може да изработим и стоящи шкафове. От специализираните  магазини можем да закупим подходящи готови крачета.
 4. Старият прозорец с красива арка и без стъкла можем да използваме за декорация на стената над камина или нисък шкаф.
 5. Със старите прозорци можем да разделим голямо помещение и обособим отделни зони.
 6. От прозорците с метални рамки от старото остъкляване на балкона може да направим душ- кабина в банята.
 7. Ако леглата нямат достатъчно високи табли, може да облицоваме с подходящ плат черчевета от стари прозорци и да ги закрепим на стената.
 8. Може да подобрим пропорциите на стаята, като на сляпата стена монтираме стар прозорец, в който е поставен постер или картина с пейзаж, така че да запълва целия прозоречен отвор. Илюзията, че на стената има истински отворен прозорец, през който се вижда красив изглед, ще направи стаята да изглежда по-голяма и светла.
 9. Ако окачим с вериги черчеве от стар прозорец над кухненската печка, на него можем да окачим тигани, тенджери, цедки, билки и др.
 10. Много лесно стария прозорец се превръща в огледало. Нужно е само да заменим прозоречните стъкла с  огледални.
 11. Старата прозоречна рамка може да се използва и за декориране на стена. Изработете пано, на което да изявите своите художествени умения.
 12. Старо прозоречно черчеве, изчистено от стъклата и боядисано с влагоустойчива боя, подходящо поставено в банята ще послужи за сушене на хавлиените кърпи и за окачване на други нужни неща.

А от стария дървен стол със счупени крака лесно  може да направите люлка за детето,  която да окачите на двора или терасата.люлка от стария дървен столлюлка от стария дървен стол

   Вижте още:

Какво да направим от колелата на стария велосипед?

Какво да Направим от Старите Врати?

Какво да Направим от Стара Врата и Железен Варел

Какво да направим за дома от палети?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting