Какво е пола-панталон палацо и как се носи?

1. Какво е панталон „Палацо“?

Това е дълъг до пода панталон с висока талия и много широки крачоли. Като модно явление датира още от времето на великите дизайнерката Коко Шанел и актрисите Марлене Дитрих, Грета Гарбо и Кетрин Хепбърн, които първи го носят.

Името си, обаче, този приличащ на широка макси пола панталон, получава през шестдесетте години на миналия век след ревюто на италианския дизайнер Емилио Пучи в двореца ( на италиански палаццо) Пити. Панталонът обикновено се изработва от коприна, шифон, жарсе, жоржет  или креп и е част от летния гардероб, защото осигурява прохлада и свобода на движенията на тялото. Среща се и в зимната мода, изработен от кашмир, каша или тежка синтетична тъкан и може да бъде и с дължина под коляното. Важно условие, за да стои добре е платовете, от които се шие да са меки и да падат на струи. Характерен е като дреха за ежедневието и отдиха, но изработен от луксозен плат и със съответстваща горна част,  може да образува впечатляващ вечерен ансамбъл. Предпочитани са неутралните цветове като:черно, бяло, карамел,сиво, бежово и морско синьо, но комбиниран с подходяща едноцветна горна част, панталонът палацо може да бъде и принтиран.

2.Кой може да носи панталон „Палацо“?

  • Този панталон е най-подходящ за високи и слаби жени. Прави ги да изглеждат още по-нежни и същевременно по-женствени, поради обема, който дава по линията на бедрата. Тъй като широките и дълги крачоли напълно скриват краката, с този панталон успешно могат да се прикрият някои несъвършенства в тази част на тялото.
  • Панталонът е подходящ и за слаби, но невисоки жени. Тогава обезателно трябва да се носи с висок ток, по-добре устойчив и дебел или танк. Дължината на крачолите трябва да е такава, че напълно да скрива тока. Тогава краката изглеждат по-дълги и цялата фигура по-стройна и висока.
  • За пълните жени с висок и среден ръст е подходяща версията на панталона, при която крачолите се разширяват( клошират)  от средата на бедрата. Панталон „палацо” с добра кройка и от подходяща лека качествена материя, може дори да отнеме визуално няколко килограма от по-едрата дама и да придаде на силуета източеност и въздушност. Все пак панталонът палацо не се препоръчва за ниски пълни жени.

3. С какво се комбинира панталон“Палацо“?

  • Тъй като самият панталон е разкошен сам по себе си, горната част на тоалета трябва да е по-прибрана и без излишни детайли.
  • За да не се реже оптически фигурата по хоризонтала и да изглежда по-широка, избягвайте съчетаването на панталона с контрастна по  цвят горна част. По- добре е двете части на тоалета да са в една тоналност.
  • Подходящи за носене с пола-панталон „Палацо” са вталени, запасани в панталона ризи, потници и тениски или къси блузи, завързани на талията на възел. Красиво изглежда съчетанието на едноцветен копринен панталон с прибрана по тялото дантелена блуза в същата гама.
  • При по-хладно време съчетавайте панталона с къси вталени жакети и дънкови или кожени къси якета.
  • Високите жени може да носят с панталона обувки на плоска подметка, например балетки, но невисоките-обезателно обувки със стабилен висок ток или танкетки.
  • За изяществото на силуета спомага  подчертаването на  талията с колан.

модели на панталони палацо

 

Вижте още:

Как да определим формата на тялото си?

Как да се обличаме според особеностите на фигурата

Как да се обличаме през лятото за работа в офиса?

Как да се облечем при пътуване през лятото?

 

Къси панталонки-как да ги избираме и носим?

Панталони „Капри”


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting