Как да боядисаме косата си у дома?

За да боядисате успешно косата си у дома трябва да извършите предварителна известна подготовка.Първо трябва да определите какъв цвят ще Ви подхожда според цвета на очите и кожата на лицето Ви.Така цветът на косата Ви ще изглежда естествен и хармоничен с лицето Ви.Общото правило е цветът на косата да е по-тъмен от този на лицето.Може в магазина да поискате оцветени кичури и като ги поставяте до лицето си, да се спрете на най-подходящия нюанс.

  • Дамите с жълтеникава или златиста кожа трябва да избират топли цветове за косата си.Топлите цветове съдържат жълти, оранжеви или червени нюанси.

  • На дамите с розова кожа подхождат студени цветове на косата . Студените цветове съдържат виолетови, цикламени и сини отенъци.

  • Ако имате порцеланово-бяла или розова кожа избягвайте пепелно-русите и блестящо-черните отенъци.Ако кожата Ви е матовотъмна избягвайте медните отенъци.

  • Общо взето кафявите тонове на косата  са подходящи за повечето хора.Това се отнася и за по-възрастните жени, чиито коси са побелели.Те могат да изберат шоколадово,пясъчно или златисто кафяво, но трябва да избягват черното и тъмно-кафявото. Отенъкът на кафе подхожда на смуглите, тъмни жени.

  • Ако с напредването на възрастта, искате да изглеждате по-млада, ще Ви помогне изсветляването на естествения цвят на  косата Ви с един-два тона.За да проникне, обаче по-светлият тон в косъма, трябва да се свали обвивката му, а това задължително се прави от професионален фризьор.За да проверите подхожда ли Ви боята, може да боядисате първо само няколко кичура отзад   на главата и да прецените резултата.

  • Боите за коса според трайността си биват:постоянни,полу-трайни и временни. Полу-трайните се измиват след 20 измивания със шампоан на косата. Временните покриват само повърхността на косата и се премахват с три измивания.Ако не сте сигурни дали цветът е най- подхождащият Ви, използвайте отначало боя с малка трайност.

  • Преди да пристъпите към боядисване на косата е добре седмица-две по-рано да сте подхранили скалпа и косата си с подходящи маски и продукти, най малкото намажете косата си в корените с 2-3 лъжици сметана.

  • При боядисване ползвайте ръкавици и смесете боята и окислителя според инструкцията в опаковката.Първо намажете корените на косата и след това разнесете боята навсякъде.Спазвайте указанието за време на престояване на боята и изплакнете много добре. Изсушете с кърпа  и тогава оставете да изсъхне напълно на въздух.

Вижте още:

Бърз растеж на косата

Красива коса – с природни бои

Кератинова терапия на косата

Ако сами боядисвате косата си

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting