Как да намалим разходите на семейството?

Увеличаването на доходите на семейството е прекрасно нещо, но когато това е невъзможно, другата страна на уравнението да запазите начина си на живот, е да харчите мъдро. Опитайте следните идеи:

1. Вместо да пазарувате в най-близкият хранителен магазин , насочете се да пазарувате в големите супермаркети веднъж седмично или в някои складове на едро и ще спестите до 20 % от разходите. Продукти, които можете сигурно да съхранявате купувайте в по-големи опаковки.

2. Вместо в бутиците на моловете може да намерите дрехи и обувки от същото качество, но на по-ниски цени  в други магазини, ако походите повече и отделите повече време. Следете и сезонните разпродажби.

3. Ако редовното посещение на салоните за красота е във Вашия стил на живот, струва си да похарчите пари за някой курс и после да спестявате парите за прическа, кола маска, маникюр и педикюр.

4. Купете си малко употребявана кола вместо нова, с това ще спестите хиляди левове.

5. Планирайте почивката на семейството от рано, за да ползвате намаление.Ако децата ви не са ученици, може да почивате през  септември- времето все още е прекрасно, но цените са по-ниски.Ако правите семейни екскурзии и пътувате с влак може да ползвате значително намаление на цените на билетите.

6.. Ползвайте енергоспестяващи електроуреди. При всяка възможност ползвайте електроенергия по нощната тарифа.Гответе в тенджера под налягане-спестява време и енергия.

7. Ако сте решили да направите луксозна покупка, не действайте импулсивно. Отложете за малко, за да прецените наистина ли ви е нужна и дали в конкурентната фирма тя не е по- евтина.

8.Винаги пазарувайте с предварително обмислен  списък и не се отклонявайте от него.

9.Ако имате двор, вилно място или къща на село отглеждайте си сами плодове и зеленчуци, а при възможност и кокошки за пресни яйца. Така храната на семейството ви ще бъде не само по-евтина, но и с гарантирано качество и екологична. Има още един бонус, работата в градината е полезна за психическото и физическо здраве.

10 .Добра българска традиция е приготвянето на зимнина. Макар и много „модерни”  журналисти и политици да иронизират това, домашно приготвените компоти,  сладка, сиропи и туршии са вкусни, екологични и по-икономични. Ако имате възможност и желание не се колебайте да отделите време за тях. Ако нямате собствено произведена суровина, купувайте плодовете и зеленчуците на едро.

11.Правете малките ремонти и освежаване на дома сами. Това е характерно за много семейства, спестявате пари и избягвате разправиите с майсторите, които обикновено все не са разбрали какво точно искате.

Тези стъпки на пръв поглед са малки, но не забравяйте ефекта на натрупването. Народът е казал” капка по капка вир става”.

Вижте още:

Как да подобрим семейните отношения?

Какви жени харесват мъжете?

ИДЕАЛНАТА ЖЕНА

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting