Как да Обновим Старите Саксии?

Есента настъпи и е време да приберем вътре в дома саксиите с цветя, които през пролетта сме изнесли на балкона, терасата или сме наредили на външните первази на прозорците. Знаете, че е необходимо да подхраните растенията, да подновите поне част от почвата и ако е необходимо порасналите растения да преместите в по-големи саксии.

Наред с тези наложителни грижи може и да обновите старите глинени или пластмасови саксии, за да внесете с тях повече цвят, блясък и чар в дома си за предстоящите тъмни и студени дни:

1.Най-лесно е да ги боядисате:

  • Избършете ги с влажна кърпа от праха и калта.
  • Облепете с хартиено бояджийско тиксо или с обикновено тиксо от вътрешната страна горния ръб на саксията.
  • Боядисвайте в желания цвят с четка или спрей, а когато изсъхне основния фон може с по-тънка четка да нарисувате и декоративни елементи.

2.Много ефектни, с мраморен вид ще станат саксиите, ако в обемен съд с вода излеете струйки от различен по цвят лак за нокти, леко разбъркате с пръчка водата и после потопите саксията в съда.

Същия, но по-ярък  ефект ще постигнете, ако в съда с вода вместо струйки лак за нокти  излеете пак на струи по-повечко от различен цвят блажни бои.

3.Красиви саксии ще получите и с техниката декупаж или с лепенки за временни татуировки. После задължително ги лакирайте.

4.Обикновените  саксии ще придобият луксозен вид, ако ги боядисате с боя с металически ефект.


5.Ако сте изкушени от рисуването, нарисувайте такива закачливи физиономии на саксиите, за повдигане духа и настроението на всички, които спрат погледа си върху тях:

Вижте още:

Направете сами мозаечна саксия

Саксии от шишета

Саксии от метални кутии

Саксии от Пластмасови Шишета

Подхранване на цветята с отпадъци от кухнята

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting