Как да подобрим метаболизма?

Има пряка връзка между това как функционира стомахът Ви и Вашият външен вид. За да сте здрави,слаби  и красиви трябва  да  подобрите метаболизма си:

1.Ставайте рано. Най-добре с изгрева на слънцето и се старайте с поне половин часова  разходка, спорт или работа в градината, тялото Ви да поеме утринната слънчева светлина.В утринната слънчева светлина (между 8 и 12 часа)съдържанието на синият спектър е по-голямо.Синята светлина има здравословен ефект върху 24 часовият жизнен цикъл на човешкото тяло. Така Вие ще синхронизирате Вашият биологичен часовник с този на природата, метаболизмът Ви ще се ускори и ще имате добра физическа форма и красив облик на тялото.

2.Задължително закусвайте. Много жени имат навика да пропускат закуската, пият само кафе, чай или сок, но това е много вредно не само за здравето, а и за фигурата. Сутрешният прием на храна, в която има достатъчно протеини, задейства и ускорява метаболизма.

3.Най-малко един час на ден физическо натоварване. Тичане, бързо ходене,каране на колело, скачане на въже, плуване, катерене по стръмен терен-възможностите са много и може да изберете такава, която е по възможностите и желанието Ви.

 

4.Пийте достатъчно вода.Два-три литра вода със стайна температура на ден са необходими, за да се поддържа правилния метаболизъм, като се има пред вид и водата от храната и напитките, които приемате през деня.

 

5.Осигурете на стомаха си 12 часова почивка т.е. ако закусвате в 7 часа сутринта, вечеряйте преди   19 часа вечерта. Забранени са всякакви малки нощни похапвания.

 

6.Ако сте свикнали да започвате деня си с чаша кафе или чай, запазете навика си. Тази привичка ще стартира и ускорява метаболизма.

 

7. Осигурете си най-малко 7 часа спокоен нощен сън. Недостатъчният сън пречи на производството на  достатъчно хормон, който контролира апетита. Спите ли по-малко-имате постоянно чувство за глад, засищате го-претоварвате храносмилателната си система , в резултат се нарушава метаболизма и напълнявате.

 

8.Старайте се да избягвате стреса.Хормоните, които се отделят в организма в такова състояние, увеличават апетита и нарушават метаболизма. Усвоете различни техники за релаксиране и ги прилагайте ежедневно.

 

9.Старайте се да ядете храна, която не съдържа пестициди.Пестицидите и другите химически вещества в храната, повлияват  негативно на ендокринната и храносмилателната система на хората.

Вижте още:

Какво означават кодовете Е… на етикетите на храните

Правила за здравословен живот

Как да се храним в горещото време

Какво е съдържанието на пектин в различните плодове?

Пречистване със зелени нектари

Физическата активност и здравето

 

 

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting