Как да подобрим семейните отношения?

Най-успешните и щастливи хора са тези, които са израсли в здраво семейство.  Те от  ранно детство израстват като уверени, целеустремени и с ясни правила и ценности за живота. Независимо дали семейството е пълно- с двама родители или от самотен родител и деца, семейните отношения могат да се изградят така, че децата да имат щастлив живот. Ето някои известни, но важни правила:

1Общуването е много важно за успешните семейни взаимоотношения. Без правилна комуникация семейните отношения не могат да се подобрят. Правете заедно планове за всичко, което касае цялото семейство или отделните негови членове. Споделяйте успехи и проблеми, тревоги и радости. Дори просто говорете един с друг и се изслушвайте-това е верният начин  да знаете как се чувства всеки един от семейството.

2 .Доверявайте се един на друг. Старайте се да прекарвате повече време заедно като семейство.Включвайте се заедно в интересни дейности, независимо дали са грижи по домакинството или забавления. Това е решаващо за здравото семейство.

3.Разпределяйте отговорностите. Всеки член на семейството според възраста и способностите си, трябва да има задължения, които да изпълнява. Така децата се учат, че трябва заедно да се работи за благосъстоянието на семейството и се изграждат ясни правила и очаквания.

4 .Отнасяйте се с уважение  и любезно един към друг, включително и към децата т.е. отнасяйте се към другите така, както искате те да се отнасят към вас.

5.Знайте , че децата се учат от вашият пример( вашето поведение), а не от това, което им говорите. Затова избягвайте двойните стандарти.Дръжте се така, както искате и децата ви да се държат в живота.

6 .Насърчавайте отвореното обсъждане във вашите взаимоотношения и търсете решения и изход заедно. Научете се да поставяте граница на разгорещените спорове и да ги прекъсвате навреме, за да предотвратите сериозното разстройване на връзката. Никога не си лягайте гневни.

7. Оказвайте си подкрепа един на друг, бъдете позитивни, насърчавайте се и си помагайте  взаимно, за да успява всеки от семейството в живота.

8.Създайте си традиции в семейството-за ваши празници, ваши екскурзии, общи спортове,културни  мероприятия,ваши общи дейности.Това обединява и сплотява, създава спомени и жалони за бъдещето.

Вижте още:

Изненада за Свети Валентин

Семеен план за действие при бедствие

Сивият развод

Подкрепа при загуба на близък

Как да намалим разходите на семейството?

Раздяла в семейството

Какви жени харесват мъжете?

ИДЕАЛНАТА ЖЕНА

КАК ДА СЕ ДЪРЖИМ ПРИ ПЪРВАТА СРЕЩА С РОДИТЕЛИТЕ НА ИЗБРАННИКА СИ У ДОМА ИМ

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting