Как да прикрием големият корем?

С навлизането в средна възраст , при неправилно хранене и заседнал живот, около талията и по-надолу се   натрупва  доста плът, която  деформира фигурата.Как да я прикрием и минимизираме поне визуално?

След като отворите отделна картинка, кликнете втори път върху нея, за да я видите в по-голям мащаб.

1.Преди всичко трябва да се обличаме така, че да отвличаме вниманието от тази проблемна зона и да привличаме погледа  върху други, по-привлекателни части от нашето тяло.Ако имате хубава шия,сложете такова колие, което ще дърпа погледите към него.Ако имате хубави крака, открийте ги и обуйте обувки, към които ще се насочват погледите. Ако имате хубав бюст, носете блузи и жакети с  по-предизвикателни V-образни  и квадратни  деколтета, и всички погледи ще са там.

2.Носете дрехи с един размер по-големи от вашият, но те самите трябва да са с отчетлива форма и добре конструирани.Тогава силуетът ще изглежда по –прибран и няма да изпъкват деформациите и издатините около талията и бедрата. Aко дрехите са в меки, неопределени форми и от такива материали, ефектът ще е обратен.

3.Носете подходящо поддържащо бельо, което ще прибере  корема .

Каква форма, материя, цвят и каква конструкция на дрехите да носим?

Рокли

Вариантите са :рокля в стил „ампир” с  висока талия под бюста, където е най-тясната част на тялото  или рокля с подходяща драпировка.Важно е да са от качествен еластичен плат, който не се деформира.За вечерната рокля е подходяща рокля с деколте тип хомот( оглавник), която визуално прави тялото по-тясно, рокля в кройка „ампир” или асиметрична  с едно рамо, с  лек  набор под бюста,подобно на гръцка туника. Ако имате малък бюст, може да прикриете изпъкналото коремче и с рокля с ниска талия.

Топове и блузи

Не пъхайте блузата в полата или панталона.Коремът добре се прикрива с блузон или туника, които покриват бедрената кост. Не използвайте прилепващи разтегливи или релефни тъкани, или тежки и груби вълнени платове и кадифе. Носете блузона или туниката върху права пола или пола-молив, върху прав или прилепнал панталон. Ръкавите с дължина ¾, които завършват до линията на корема, ще привличат погледа към него. Ако имате добре оформени ръце, носете къси ръкави с женствени форми или детайли, които ще дърпат погледа нагоре към тях.

Жакети( сака),якета и  палта

Жакетите и палтата трябва да са с талия по-висока от  действителната  и избирайте такива с едноредно закопчаване.Това визуално прави фигурата по-стройна.Много внимавайте с палтата с колани. Капитонираните якета, също не се препоръчват в случая. Открояващите се детайли върху яките и раменете са хитър тактически ход за отклоняване на погледите от зоната около корема.

Цветове

Подходящи са тъмните и наситени нюанси на  цветовете, които подхождат на лицето ви. Едноцветните тоалети оптически правят фигурата по-слаба. Избягвайте едрите щампи и детайли и акценти в дрехите в линията на корема.

Дънки и панталони

Спазвайте едно златно правило, не носете панталони с ниска талия.Носете такива с висока или средна талия, които ще приберат стомаха и ще изгладят изпъкналостите. Панталоните със странично закопчаване с цип или копчета , са по-подходящи при голям корем, от тези с цип отпред.Не носете панталони  с ластици в талията. макар , че са по-удобни, те подчертават изпъкналостта на корема.Избягвайте панталони с плохи или големи джобове върху корема.Избирайте панталони в тъмни или неутрални цветове.  Носете дънки с един номер по-големи от вашия действителен размер и талията ви ще изглежда по-малка.Панталоните и дънките с леко разкроени от колената надолу крачоли ще балансират ширината на корема, докато много прилепналите и стеснени надолу, ще го подчертаят.Избирайте дънки от плътен стегнат деним в цвят тъмно индиго.Избягвайте моделите с избелени и изтъркани ефекти в областта на чатала.

Клинове

Може да носите клинове, ако не привличат вниманието към себе си. Съчетавайте ги с дълги ризи, туники, пуловери или рокли, които да имат кройка или драпировка , прикриваща корема.Носете клиновете с обувки или ботуши в същия цвят, така силуетът  ще изглежда по-строен и краката по-дълги.

Поли

Пола-молив с висока талия ще изглади оптически областта на корема.Внимавайте с дължината на полата, най-добре да е до и под коляното, за да балансира фигурата. Може да носите и пола-лале, ако е с лека драпировка от диафрагмата и стесняваща се надолу и   не е от плътно прилепваща към тялото материя.Избягвайте клошираните, силно набраните и плисирани от талията поли.Също не носете поли с волани в областта на корема.

Вижте още:

Как да изглеждаме по-слаби?

Как да изглеждаме по-слаби?

Как да изглеждаме по-слаби ?

Как да прикрием късите крака?

Коригиращо бельо

Как да прикрием широките рамене?

Как да прикрием широките бедра?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting