Как да се облечем за сватба?

Как да се облечем за сватба?

Когато сме поканени като гостенка на сватба, имаме да решаваме две задачи:първо – трябва да се представим в най-добрата си и подходяща визия и второ- да не отвличаме с външния си вид вниманието от булката.

  1. Дълга вечерна рокля можем да облечем само, ако сватбата е изключително тържествена и в много луксозна обстановка. За една стандартна сватба най-подходящо е да облечем рокля тип коктейлна, с дължина ,в зависимост от фигурата и възрастта ни, около коляното.  Не е добре роклята  да е прилепнала по тялото. Сватбата не е подходящото събитие, където да демонстрираме сексапила си. Ако роклята е без ръкави, много е стилно към нея да носим и жакет или леко манто от същия плат.
  1. Важен е и цветът на тоалета.  Ако се съобразяваме с правилата на сватбения етикет, за гостенките са забранени три цвята: белият-цвета на булчинската рокля, червеният-защото привлича погледите на околните и чисто черният- защото сватбата е весело и оптимистично събитие. Най-подходящи за гостенките цветове са нежни нюанси на: жълто, бежово, зелено, синьо, виолетово, прасковено и розово. За по-възрастните дами са подходящи и благородните сложни цветове като:бутилково зелено, бордо, тъмно-синьо, патладжанено, сребристо-сиво.
  2. Важна е и материята, от която е изработен тоалета. Трикото въобще не е подходящо, защото сватбата продължава с часове и дрехата няма да държи формата си. Препоръчителни са  качествени еднотонни платове като: коприна, атлаз, шифон, дантела и др.  Ако облечете рокля от принтиран плат, то нека цветовете да не са прекалено ярки и натрапчиви. Избягвайте и изобилието от блестящи декорации по роклята си, които я правят да изглежда евтина и  простее.
  3. Макар, че роклята е най-подходящият за една гостенка  тоалет на сватбата, може да я замените и с комплект от пола и блуза, костюм с пола, костюм с панталон или комплект от блуза и панталон. За да изглеждате подходящо, просто тези комплекти и костюми   трябва да са изработени в подходящи за сватбеното тържество  платове и кройки.

Вижте още:

Как да подбираме и комбинираме дрехите

Дрескод

Как да избираме и съчетаваме чорапогащите ?

Как да носим къса рокля

Как да се облечем за новогодишната нощ?

Как да се облечем на Свети Валентин?

Каква пола с какви обувки да носим?

Как да се облекат майките за първият учебен ден на детото?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting