Как да се облечем на Свети Валентин?

Свети Валентин е празник-символ на любовта и нежността. Съответстващ на смисъла на празника трябва да е и тоалетът на празнуващата девойка или жена.Той трябва да е подбран съобразно нейният характер, темперамент и възраст.Възможностите са няколко:

Деликатен и романтичен

Ако се чувствате като нежен ангел, изберете рокля в меките нюанси на бяло, розово, виолетово или златно от шифон, коприна или сатен.Тези цветове и материи създават усещане за ефирност  и женственост. Допълнете тоалета с обувки на висок ток и малка чанта, в която е достатъчно да има червило и огледалце.

 Подчертано женствен

Такова впечатление ще създадете , ако сте облечени с рокля с богато набрана пола или с волани в топли нюанси на цветовете, които подхождат на собствения ви колорит. Роклите със сложни кройки и конструкции не търпят претрупване с аксесоари, за това изберете само едно бижу.

Жена-вамп

Ако искате да изумите партньора си, изберете рокля в ярък цвят, с богата бродерия, детайли или друга декорация.Съчетайте я с широк колан, обувки с висок ток и  блестяща чанта без каишка.

 

Стилен и сдържан

Нужна ви е рокля в духа на последните модни тенденции, с проста и изчистена линия, но от скъпа материя и много добре конструирана.За цялостно изграждане на тоалета, съчетайте я с изящни обувки , чанта и аксесоари.

 

Секси, но класически

Освен рокля и луксозен костюм с панталон, или панталон и блуза с голямо деколте, или с открити рамене са много подходящи. Съчетайте с обувки с много висок ток, шикозна чанта  и ярки бижута.

 

Червена рокля

Червеният цвят олицетворява страста и  любовта и затова е от най-предпочитаните за празника.Този цвят подхожда на всички жени, но неговият нюанс трябва да е съобразен с природния  колорит  на жената( цвета  и подтонът на кожата, очите, косата).

Ако косата, очите и кожата са в студен подтон, то и червеното трябва да е в студени нюанси и обратното.

За блондинките със студен отенък на кожата подхождат следните нюанси на  червеното:ягодовочервено, малиновочервено, наровочервено.

За блондинките с топъл отенък на кожата подхождат следните нюанси на червеното: червен касис, ален мак, коралов.

За червенокосите  подхождат червено-кафявите, оранжево-червените,доматено-червените и коралови отенъци.

За брюнетките подходящи са: рубиновочервено,малиновочервено, вишневочервено и бордо.

Колкото по-контрастна е външността ви, напр. тъмни очи и коса и бяла кожа, толкова по-ярки отенъци на червеното може да носите. Колкото по-пастелен е природния ви колорит, толкова по-слабо наситени отенъци на червеното ще ви подхождат.

Червената рокля сама по себе си  е впечатляваща, затова не трябва да я претрупвате с аксесоари. Когато подбирате цветовете на останалите елементи на тоалета, имайте пред вид, че червеното най-добре се съчетава с черно, бежово,златно, сребро и сиво.

Знайте, че и без  да сте си купили специална рокля, с малко допълнителна работа може да сте в съзвучие с празника. Достатъчно е да добавите в тоалета си символите на 14 февруари – сърце и червен цвят. Ето няколко примера:

Вижте още:

Как да се обличат жените над 40 години

Как де се обличат жените над 50 години?

Как да се обличат жените над 60 години

Как да се облечем за сватба?

Как да се облечем при пътуване през лятото?

Как да се обличаме през лятото за работа в офиса?

Как да се облечем за новогодишната нощ?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting