Как да се обличаме през лятото за работа в офиса?

1.Облеклото за работа трябва да е изработено от леки естествени материи като памук, коприна, вискоза и лен. Тези материали позволяват на тялото да диша и по-леко да поняся горещината.Тъй като ленените платове много се мачкат, за предпочитане е да са смесени със синтетични влакна.


2. Най –подходящо е дрехите да са в  светли, пастелни и неутрални цветове, а  в активни  цветове да са аксесоарите( чанта, колан, обувки)  и бижутата.Модните за сезона принтове също имат място, стига да са по-спокойни и в  ненатрапчиви цветови комбинации. Ако държите на тъмните поли и панталони, заменете черният им цвят с кафяв, тъмно-сив, тъмно-син   и хаки.По отношение на бижутата спазвайте принципа „колкото по-малко, толкова по-добре”.

3.Облеклото може да е най-разнообразно: костюм с пола, костюм с панталон, комплект от блуза и панталон, комплект от блуза и пола или рокля. Главното е да е съобразено с летните температури  , индивидуалността на жената и актуалните модни тенденции.

4.В офиса няма място за топове с тънки презрамки или без презрамки,бюстиета, шорти, много къси поли и рокли, големи деколтета, чехли и джапанки. Всичко това оставете за плажа.

5.Избягвайте прилепналите по тялото дрехи. Те не само показват някои неестетични  извивки на тялото ,но и под тях се очертава формата на бельото, което една истинска дама трябва да избягва.Освен това, трябва да е ясно , че в топло време тялото се чувства по-комфортно в по-широки дрехи.

6. Ако в службата Ви има много строг офисен дрескод и не се допуска носенето на сандали, използвайте затворени обувки от естествени материали с гъста перфорация. Токът на обувките да не превишава 5-6 сантиметра височина.

7.Дамите с пищни форми могат да комбинират пола- молив и панталон  с туника от коприна и шифон. Така силуетът се изтегля по височина и изглежда по-лек.Стремете се към минимализъм в цветовете и линиите на облеклото .

8. Има един много печеливш трик при изграждане на тоалета, който придава лекота на силуета и същевременно кара жената да се чувства сигурна и защитена. Това е многослойността в облеклото.Комбинирайте блуза от поплин или коприна  без ръкави или с презрамки с леко копринено или памучно  сако с къс ръкав.Подходяща е и комбинацията на такава блузка  или потниче с тънка или мрежеста лека жилетка от памук или коприна.

9. Ако в офиса носите блузка без ръкави и без сако, то нека така да е скроена, че раменете да са покрити или да се спускат леко като кимоно.

10.Ако се затруднявате при комбинирането на различните части на тоалета, носете рокли.Правилно подбраната рокля изтегля визуално силуета по вертикала и придава цялостност на образа.Платът трябва да е лек, но стегнат, за да запазва конструктивните линии на роклята.

Вижте още:

Как да се облечем за сватба?

Как да се облечем при пътуване през лятото?

Как да се облечем за новогодишната нощ?

Как да се облечем на Свети Валентин?

Как да облечем децата за първият учебен ден?

Как да се облекат майките за първият учебен ден на детото?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting