Как да се обличаме според особеностите на фигурата

Умната жена не може да изглежда зле, независимо как я е надарила природата и с колко парични средства разполага.

Тя трезво преценява своите предимства и недостатъци и се облича съобразно тях, без да се лишава от модните тенденции, които в последните години са в широки граници. При избора на дреха винаги изхождайте от предимствата и недостатъците на Вашата фигура и лице. Кройката трябва да е такава, че да подчертава предимствата и да скрива недостатъците или да отвлича вниманието от тях.:

 1. Ако имате добре оформен бюст, но пълна талия и ханш-нека дрехата да е по тялото в горната част и да е разширена под бюста, а не да  обгръща цялата фигура. Така дизайнът ще привлича погледа върху бюста и ще го отклонява от проблемните Ви области.
 2. Ако имате малък бюст, може да го прикриете с втора платка на гърдите, с къдри, рюшове и дантели, които да създадат обем в тази част. Може да използвате контрастни по цвят части в кройката, за да разширите оптически някои части и да стесните оптически други, на принципа светло-тъмно, блестящо-матово.
 3. Ако имате къси ръце –носете рокли, блузи и сака с дължина на  ръкава  ¾ или 7/8.
 4. Ако имате пълни ръце- не носете рокли и блузи без ръкави.
 5. Ако харесвате белият цвят и той подхожда на Вашия тен, избягвайте снежно бялото, ако сте в по-напреднала възраст. Снежно-бялото както и катранено черното подхождат на млади свежи лица без всякакви бръчки. Освен това снежнобялото утежнява силуета. Сполучливо е да използвате бяло в отенък екрю, шампанско, брюкселска дантела.
 6. Много внимавайте при избора на цветни пъстри рокли с едри шарки. Много често те оптически уголемяват фигурата с два размера. Ако държите на десенираните материи, то нека десенът да е дребен  и в един-два нюанса.
  Ако имате широки рамене  и голям бюст, никога не носете дрехи с подложки на раменете.
 7. Ако тялото Ви макар и хармонично има някой и друг излишен килограм, избягвайте облеклото от трикотаж , особено ако  е тънък и разтеглив.  Дрехите  от плътни, макар и тънки материи в отчетливи кройки визуално ще направят фигурата Ви по-лека и стегната.
 8. Ако имате широк ханш, а тесни рамене, тогава подложките и всякакви конструктивни детайли, които дават обем в раменния пояс са изгодни за Вас.
 9. Ако имате фигура тип”пясъчен часовник” най-подходящите сака и жилетки са вталените и не много дълги ( до средата на ханша).
 10. За ниските жени са подходящи комплекти и костюми в един цвят или поне двете части да не са  контрастни. При контрастни цветове на полата( панталона)  и топа, визуално фигурата се дели на две части и изглежда още по-ниска.
 11. За пълните жени също, костюмът трябва да е едноцветен. Идеално е, ако дължината на сакото е по-ниско от бедрата или малко под талията. Джобовете трябва да са разположени вертикално или скрити в разрез . Сако и пола в различни цветове привличат погледа към бедрата. Сако, което е с дължина до  ханша създава допълнителна хоризонтална линия там и привлича погледа към бедрата. Външните джобове или капаци на джобове на нивото на бедрата, също зрително разширяват силуета.
 12.  За жените с едри гърди за коктейлни или официални рокли е много подходящо деколтето тип ”Оглавник”(„хомот”). То подобрява линията на бюста и талията изглежда по-тясна. Ако се притесняват от голотата на раменете и гърба , може да носят дрехата с подходящ шал.
 13. Каскадираните волани в полата на коктейлните и официални рокли отвличат вниманието от проблемните области на фигурата. Спазвайте обаче правилото, колкото повече детайли има  в конструкцията на дрехата, толкова по-малко аксесоари трябва да носите.
 14. За всяка фигура са подходящи добре лежащи панталони в класическа линия и дължина до средата на тока на обувката. Подходящи са и тъмно-сини дънки в  класическа кройка, без ефекти на изтриване и др. и всяка уважаваща себе си дама трябва да има поне един чифт в арсенала си.Панталоните с дължина до обувката и стеснени долу в крачолите открояват торса, а малко са тези дами, които целят това.
  Колкото и подходяща да е една блуза по цвят, материя и кройка, няма да сбъркате,  ако я носите с разкопчано  сако, което създава две изгодни за почти всяка фигура вертикални линии. За топлите дни сакото трябва да е от коприна, може и с къс ръкав.Модни са саката без ръкави тип мъжка жилетка и са много подходящи за дамите, които искат да прикрият пълни бедра.
 15. Всяка жена трябва да има в базовия си гардероб черна права, леко стеснена долу  („пола тип молив”) от качествен плат и дължина съобразно особеностите на фигурата около коляното.
 16. На пълните жени повече подхождат рокли с вертикални конструктивни шевове, отколкото поли и блузи. Много изгодно изглеждат различни типове фигури в рокля тип ”портфейл” с или без ръкави.
 17. Макси роклите и полите правят всяка жена да изглежда по-грациозна.
 18. Ако имате хубави стройни крака – не ги крийте, но знайте , че със  супер мини пола, ако не сте момиченце ще изглеждате нелепо. Въобще мини полите изглеждат добре на пълнолетни само, ако са съчетани с плътен чорапогащник.

Вижте още:

Как да определим формата на тялото си?

Как да изглеждаме по-слаби?

Как да изглеждаме по-слаби?

Как да изглеждаме по-слаби ?

Как да прикрием късите крака?

Коригиращо бельо

Как да прикрием големият корем?

Как да прикрием широките рамене?

Как да прикрием широките бедра?

Бански според формата на тялото

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting