Как да съчетаваме зеленият цвят?

Модни цветови съчетания

Всеки цвят е красив сам за себе си.Майсторството е в сполучливото му съчетаване с други цветове, така че да изпъкне красотата му и комбинацията да е приятна за гледане.

На цветовия кръг цветовете от 19 до 24 са различни отенъци на зеления . Всички зелени отенъци добре се комбинират с бежово,пясъчно-жълто и различни нюанси на кафявото. Тревисто зеленият цвят (23 и 24) прави приятно съчетание с жълтото.Цветовете 20 и 21 са в студената гама и сполучливо се съчетават с цветовете от 14 до 19. Цвят 22 е класическият зелен цвят.Добре се комбинира с цветовете от 1 до 5.

Дрехите в маслинено –зелено

добре се съчетават с елементи и допълнения в бежово, кафяво,виолетово и тъмно-зелено. Оригинално е  съчетаването на маслинено-зелено с червено и оранжево.

Елементите на облеклото в салатово-зелено удачно се комбинират с такива в розово, жълто, оранжево и виолетово.

Много приятно за окото е съчетанието маслинено- зелено или зелено с отенък шам-фъстък  с кремово, небесно-синьо, кафяво,с прасковено, с бяло и с жълто в студен нюанс.

Изумрудното зелено може да се комбинира

с много богата гама от цветове и нюанси-с бежево,с нежно-синьо, с тъмно-розово, със синьо, с черно,с червено-виолетово и златно, с по-светли или по-тъмни нюанси на зеленото, с кремово и черно,с прасковено и цвят шампанско.

Актуално е използването на сенки за очи и очна линия в изумрудено-зелено. Зелените очи в изумруден контур придобиват омагьосващ наситено-зелен отенък. Сините очи със зелени сенки заискряват с цвета на морските вълни, а кафевите очи  изглеждат по-тъмни и по-дълбоки.

Такъв очен грим изисква червило и руж в цветовете на роза, праскова, рубин и патладжан , взависимост от цветотипа на жената.

Свежест и очарование в облика на младата жена внася и изумрудно-зеленият лак за нокти.

Въобще трябва да се има предвид, че облеклото в различните зелени тонове изисква по-свеж грим и особено подчертан акцент върху очите и  устните .

Вижте още:

На мода е зеленият цвят

Какви цветове отиват на червенокосите?

Пастелни цветове

Цветовете в облеклото

Тъмно-синята рокля

Подтон на кожата на лицето и цветотип на жената

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting