Как лицето да изглежда по-слабо?

 За да се олекоти едрото, пълно и кръгло лице  и му се придаде визуално овална форма  има няколко трика:

1.Носете  подходящи бижута- дълги обици , колиета и гердани- дългите обици с камъни или оригинални висулки отклоняват погледа от кръглите бузи. Не носете големи обици- халки. Не носете къси  колиета и гердани обвиващи плътно шията. Те ще подчертаят ширината и пълнотата на лицето Ви.

2. Подходящ грим-лицето трябва да се гримира така, че оптически да се удължи и вместо кръгло да изглежда овално. Може да използвате два преливащи тона фон дьо тен или пудра. По тъмният тон използвайте , за да намалите широчината на лицето, нанесете тъмна линия под скулите и от двете страни на носа.С тъмният тон прикрийте  двойната брадичка, ако имате такава. С по-светлият тон очертайте вертикална линия от челото през на носа до горната устна, средата на челото, скулите, областта под очите и под веждите и средата на брадичката. Разбира се двата тона трябва незабелижимо да преминават един в друг. Гримирайте очите си с очна линия „котешко око”, което ще привлече погледа към очите, а не към останалите пухкави части на лицето Ви.  Веждите оформете  в остра приповдигната линия в цвета на косата Ви.

3. Подходяща прическа- с правилно подстригване и сресване,с добавяне или отнемане на обем на правилните места ,пропорциите на лицето се изменят и балансират и то  от кръгло и пухкаво, може да изглежда  овално, слабо и удължено.

Основни правила:

 1. Косата трябва да е оформена така, че  да прикрива част от площта на бузите и брадичката и да   придава височина( дължина) на лицето.
 2. Косата не трябва да е прекалено къса, нито  прекалено дълга  . Най-подходящата дължина на косата за такова лице е между долната част на ухото и горната част на рамото.
 3. Къдравата коса заобля още повече лицето.Добре е косата да е права или с много леки вълни само в краищата.
 4. Бухналата, широка  встрани коса или рошавата прическа отежняват и окръгляват лицето.
 5. Плътният и цял бретон скъсява и разширява лицето.
 6. Сресаната на път по средата коса разширява лицето.
 7. Цветът на косата задължително трябва да е по-тъмен от тена на лицето.
 8. Добро решение е подстригването на пластове със страничен път и диагонално отрязан дълъг и рехав бретон.За кръглото и едро лице е най-подходящо косата да се разделя на път в страни. Косата на върха на главата леко се тупира и приглажда. Добавянето на пластове в близост до скулите откроява костната структура и лицето изглежда по-фино.
 9. Ако държите да имате дълга коса, то в предната част  на  дължина  около брадичката,   тя пак трябва да е подстригана на слоеве.Ще спечелите и ако при боядисване и прибавите отблясъци.
 10. Класическият боб( каре) с плътен равен бретон и равна линия на косата долу и с дължина до брадичката,прави всяко лице  да изглежда по-пълно. Асиметричното каре, обаче е много подходящо.Косата се подстригва по-късо на тила и се спуска наклонено под ъгъл от двете страни на лицето с 2-3 см под брадичката. Тази  прическа удължава  шията   и лицето. Косата може  да се подстриже и в модерният боб със скосена коса от едната страна на главата и малко обем от другата.
 • Добавянето на акценти като осветлени  с един-два тона кичури в косата, имитиращи вертикални ивици,  олекотяват тежкото лице и правят то да изглежда по-слабо и нежно.
 • За едро, пълно и кръгло лице  суперкъсата прическа не е подходяща.Такава прическа прави лицето „по-тежко”, защото го открива изцяло и не може да се балансира и коригира  с косата.Ако все пак държите на късо подстригана  коса, то нека дължината и да бъде малко над или под брадичката, но в никакъв случай наравно с нея.Късите кичури се сресват към лицето, като покриват част от бузите, ушите  и слепоочието.Придайте обем на косата на върха на главата.

Вижте още:

Отслабване без измъчване

ХРАНИ, КОИТО ИЗГАРЯТ МАЗНИНИТЕ

Кремълска диета

ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting