Как жените да изглеждат по-млади?

 Как да изглеждаме по-млади от физическата си възраст?

Няма невъзможни неща. Как ще живеем и как ще изглеждаме е въпрос на лично решение, воля и характер. Има елементарни правила, които ще ни помогнат да съхраним по-дълго младостта си.

I.Живейте здравословно!

1.Яжте всеки ден продукти богати на витамин С. Той е антиоксидант и защитава организма от свободните радикали, които са една от основните причини за стареенето. Освен това витамин С способства синтеза на колаген в кожата и тя запазва своята еластичност, т. е. забавя се появата на бръчки.

2. Спортувайте и спете достатъчно. Повишеното физическо натоварване и сънят водят до засилено производство на хормона на растежа в организма, а той е един от хормоните, които забавят процеса на стареене.

3.Намерете си любимо занимание-хоби.Идеалният вариант е работата Ви да съвпада с вашето любимо занимание, но ако не е възможно, отдавайте му се в свободното си време. Удоволствието от любимата работа намалява стреса и съответно забавя стареенето.

4. Винаги се отнасяйте позитивно към живота. Оптимизмът е гарант за съхраняване на младостта.

II.Не правете грешки, които правят жените да изглеждат по-стари!

Остаряването е естествен процес и колкото и да ни е неприятно, трябва да приемем възрастта си и промените, които я съпътстват разумно. С напредването на годините, жените според характера, икономическото състояние  и средата, в която живеят, често имат два противоположни, но еднакво грешни подхода:

  • Не признаваме възрастта си и се стремим да поддържаме външен облик (прическа, облекло, грим и маниери), каквито сме имали преди 10, 20 и повече години. Максимата „ не е важно на колко години си, а на колко се чувстваш” звучи оптимистично, но е грешна и малко инфантилна. Всяка възраст има своята прелест и умната и стилна жена и съответства. В противен случай – само съжаление предизвикват възрастните жени, които изглеждат нелепо в стремежа си да забравят природните закони.
  • Вече съм стара, основно прекарвам времето си в домакинството и тесния семеен и приятелски кръг, не ходя на работа, не водя активен социален живот и за това не е важно как изглеждам, а и пенсията ми е малка и нямам средства за поддържане на външния вид. Такива жени, колкото и жестоко да звучи, всъщност зад тези оправдания скриват своя мързел и отпуснатост.

Има няколко признака, които не само издават възрастта, но и правят да изглеждаме с десетина години над нея. Някои от тях не сме в състояние да променим, дори и да имаме средства, но останалите  са в нашите ръце:

1.Бялата или силно прошарена, изтощена и неоформена  коса.

  •  Боядисване: За да не се подчертават бръчките и повехналия с възрастта тен на кожата, боядисването трябва да става с 1-2 тона по-светла боя  в сравнение с естествения цвят на косата. Най-подходящо е да се придържате към кестеняви, бургунди и тъмен шоколад цветове. Много тъмната, почти черна и много светло-русите коси не се препоръчват-те състаряват повече жената надминала 50-60 годишната възраст. Твърде светлата коса може да донесе същият ефект на старост, както и твърде тъмните нюанси.Ако в косата има изсветлени кичури, то подходящо е те да са едва забележими-тънки и най-много с 2 тона по-светли от основният цвят.
  • Редовно подстригване:Добре е косата  да е къса или със средна дължина, със семпли и  меки контури и тънък, с различна дължина бретон, стигащ до веждите, за да скрива бръчките.  Ножицата може да свали 10 години от главата на всяка жена, но ако  косата ви е загладена плътно към скалпа и се губи  обем,  това  предизвиква състаряващ ефект. Разчупете прическата, като си направите етажи – така косата ще изглежда с повече обем и по-жизнена.
  • Подходяща  за напредналата възраст е класическата прическа каре, по американски образец все по-често наричана „боб”. Има различни  варианти и е подходяща за всякакви видове коси, форма на лицето и възраст.  Можете оптимално да адаптирате прическата, така че да подхожда на пропорциите на  вашето лице . За по-гъстите коси – симетрично или асиметрично каре (боб) с равни ли изтънени краища . За по-редките или с тънък косъм коси е подходящ  по-къс  боб.  Суперкъс  или по-дълъг боб с обем на върха,с път настрани и стъпаловидно (на слоеве) оформяне на косата от ляво, дясно и отзад – е перфектната прическа за жените над  50 години с права коса и овално лице . За жените с квадратно лице е препоръчително пътят да  в центъра на главата. За къдравите коси прическата „Боб” също е удачно решение.  Косата се подстригва на няколко нива, така че краищата да са изтънени.
  • Подстригването на  косата  на пластове омекотява  острите черти и бръчките на лицето.  Това се отнася особено за най-новата версия на боб със скосена коса отстрани на главата. При обърнатият боб – косата е къса отзад на тила и постепенно се удължава към  лицето. Дългите кичури отпред скриват  големите бузи и част от бръчките по шията. За продълговатото  слабо лице е по-подходящ късият (бейби) боб, а за кръглото-дългия с малко обем отстрани на лицето.  За дългият вариант на прическата боб, косата трябва да е здрава, гъвкава и лъскава.
  • Ако косата Ви е с много тънък косъм, подходящо е подстригване по-късо т.е.”пикси” прическа. Тя се поддържа лесно, но  имайте пред вид, че  разкрива голямата част от лицето.

Много състаряват също:

1. Набръчканата шия- старайте се да я прикривате с облеклото и косата.

3. Неподдържаните ръце-полагайте редовно грижи за тях.

4.Дрехи, които не съответстват на възрастта-обличайте се според възрастта си.

5. Ярък грим-той не прикрива, а подчертава възрастта. Нанасяйте лек грим в топли пастелни нюанси.

6.Изпъкналите вени и спукани капиляри по тялото и най-вече краката- обличайте се така, че да не излагате на показ тези възрастови дефекти.

7.Силният летен тен-пазете се от прякото въздействие на слънчевите лъчи. Не е здравословно, но и подчертания тен в напреднала възраст подчертава сухата и набръчкана кожа.

9. Умореният поглед-достатъчен здрав сън и разходките навън ще избистрят погледа.

Вижте още:

Грижи за кожата на лицето

Грижа за кожата на лицето

Пет правила на добре изглеждащата жена

Лед против бръчки

Какаово масло за здраве и красота

Вода за здраве и красота

Натурална козметика

Зехтинът за красота на жената

Как лицето да изглежда по-слабо?

Вредни привички, които предизвикват бръчки

Тест- Колко бързо остарявате?

Как да подобрим метаболизма?


 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting