Кератинова терапия на косата

  • Кератиновата терапия е най-актуалната в момента технология за изправяне , заздравяване и защита на къдрави и чупливи коси. Чрез нея се запълват пукнатините в кутикулите на накъсаните, сухи и увредени коси с кератин.
  • Ефектът е страхотен –косата се подмладява и възстановява и е  мека, гладка и сияйна.Кератинът дава блестяща гладкост и грубите и трудно поддаващи се на стилизиране коси стават податливи,много лесно се оформят и при овлажняване прическата не се разваля.
  • Кератинът е природен протеин, който се съдържа в кожата,косата, ноктите и зъбите на човека.Когато не е достатъчен, косата изглежда суха, крехка и се къса. При кератиновата терапия той е смесен с формалдехид , който помага да се държат кератиновите молекули заедно и благодарение на високата температура , при която се изглажда косата, запълват и запечатват пукнатините в косъма.
  • Кератинът променя структурата на косъма от вътре и се залавя и затваря фоликулите на косъма отвън. Резултатът на здравата и изправена коса трае от 2 и половина до три месеца,  като най-малко 72 часа след процедурата косата не бива да се мие.
  • Самата процедура трае около 2-3 часа, скъпа е  и е доста неприятна, поради отделянето на формалдехидните пари.Те имат остър и дразнещ мирис. Понякога предизвикват затруднения в дишането,общо неразположение, сърбеж, силна хрема и сълзене на очите. Това е причината след първоначалният бум от 2007 г., в света  да се появят критични материали в специализираните списания и да се извършат допълнителни изследвания на употребяваните химикали.
  • От пазара в Канада и САЩ са изтеглени продуктите на бразилска компания, които са съдържали повече от 10% формалдехид. Сега продуктите на реномираните марки не съдържат повече от 2% формалдехид, но рекламите за безформалдехидни препарати, базирани на растителна основа  са лъжа. Без формалдехид или негови деривати тази терапия е невъзможна. Дерматолозите заявяват, че хора с заболявания по кожата на скалпа като себорея, псориазис и др. , не трябва да се подлагат на тази процедура.
  • Що се отнася до някои съобщения за появяване на косопад вследствие кератиновата терапия, се оказа , че той е последица от неправилното боравене с пресата-прекомерно високата температура на нагряване е причината.
  • Кератиновата терапия не пречи на боядисването на косата, дори напротив някои стилисти препоръчват тя да се прави непосредствено след боядисване, защото така се запечатва по-трайно и боята към косъма.

Вижте още:

Зелени фризьорски салони

Брондиране на косата

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting