Когато сме на къмпинг

 Когато сме на къмпинг на морския бряг или в планината,от празните пластмасови бутилки можем да направим полезни и нужни неща.

  • Филтър за пречистване на вода-Ако няма наблизо водопровод за питейна вода и трябва да използвате вода от кладенец, извор или поточе, е добре да я филтрувате предварително,  а понякога и да я кипнете след това. Отрежете на една  пластмасова бутилка горната част(там където започва скосяването), надупчете тапата и и в тясната част откъм тапата натъпчете памук от аптечката. Закрепете така получената фуния-филтър отгоре в другата част на  бутилка, така че да има разстояние между дъното и и тапата на фунията.Налейте вода във фунията и изчакайте малко , докато се филтрира и събере достатъчно за пиене или готвене.
  • Въже за простиране на мокри дрехи-Ако ви е намокрил дъжд или сте си изпрали някои дрехи и нямате въже, за да ги проснете за сушене, нарежете на тънка( около 2-2,5 см)  спираловидна лента цилиндричната част на една пластмасова бутилка. Опънете и закрепете лентата за две срещуположни дървета и може да простирате.

Вижте още:

Лампа за къмпинг

Как да предпазим дома си от кражба?

Ползване на номер 112

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting