Коригиращо бельо

Коригиращо бельо

Това е бельо от еластична материя с вмъкнати по-твърди сегменти, така че да придава на фигурата желаната форма.  Благодарение на комбинацията от еластичност  и по-стегнати вмъкнати парчета, подкожната мазнина се премества от проблемните зони към областта на бедрата и гърдите и фигурата изглежда по- пропорционална. Такова бельо може да се носи както под прилепнали по тялото дрехи, така и под по-свободно стоящи дрехи. Коригиращото бельо подобрява осанката, има лек масажиращ ефект и отстранява болките в гърба.Дори холивудските красавици, които особено внимателно следят за фигурата си, често го ползват, защото с такова бельо гърдите изглеждат по-високи, талията по-тънка, бедрата по-дълги и източени. Според задачите, които има да решава коригиращото бельо се дели на 3 групи:

·        За слаба корекция, което  е комфортно и за всекидневно носене. То е ушито от плътна еластична, но мека  тъкан, която пропуска въздух и не стяга много тялото. Визуално изглажда неравностите на фигурата и я изтегля във височина. С такова бельо талията се прибира с 2-3 см, коремът изглежда по-плосък и бедрата по-стегнати.

  • За средна корекция, което е най-често използваното.То е проектирано и скроено така, че комбинацията от еластични и по-стегнати тъкани и разположението на  шевовете да моделират фигурата, като я правят да изглежда по-слаба и с красиви извивки. То е по-плътно от бельото с лека степен на корекция и прибира”възглавничките” под бюста, корема и бедрата.Не е предназначено за ежедневно и постоянно носене.
  • За силен коригиращ ефект-в него се влагат твърди корсетни вставки и фигурата се „прибира”- стяга и получава плавни извивки. Това бельо е много плътно и оказва силно налягане върху кожата и вътрешните органи и се препоръчва да се носи само в определени специални случаи и за малко часове. Състои се   основно от стегнати корсети, боди, грации, боксерки с висока талия и комбинезони.

Подбор на корлигиращо бельо според фигурата:

Коригиращото бельо трябва да отговаря точно на размерите и плътно да приляга към тялото. Не правете грешката да купувате бельо с по-малък размер от действителният Ваш размер-това може да Ви нанесе поражения, особено ако е със силен коригиращ ефект. Коригиращото бельо се изработва от найлонов стреч, ликра или спандекс материи, но оптималният вариант е , ако от вътрешната страна е от естествен памук.

По вид подбирайте бельото според проблемните Ви зони т.е за тези части от тялото, които се нуждаят от корекция. Например: за по-тънка талия

ще помогнат пояс, бикини или боксерки с висока талия, а корсетът освен, че ще намали талията ще повдигне и гърдите. За малък бюст е

нужен Push-Up сутиен-с плътна и обхващаща цялата гръд чашка, за повдигане на дупето- коригиращи бикини или боксерки, а ако са и с висока талия ще направят и корема по-плосък. За по-стройни   бедра  са нужни еластични шорти , а за да изглежда целият крак  по-слаб и гладък-

коригиращи чорапогащи.За да приберете гънките на гърба и корема, поддържате високо бюста  и намалите талията- ви е нужно комбинирано бельо боди, тип грация или полуграция. Когато мерите бельото обърнете внимание на границата където бельото свършва и започва непокритото тяло, за да не се появи ефекта на „кремвиша”. Пробвайте да седнете, да вдигнете ръка и крак, да се обърнете-бельото не трябва да Ви стяга прекомерно и създава дискомфорт.

Вижте още:

Какви рокли са подходящи за пълни жени?

Какви булчински рокли да избират пълните ?

Палта за пълни жени

Бански костюми, които са подходящи за пълни дами

Облекла за тяло с форма „круша“

В какви цветове да се обличат пълните жени?

Коктейлни и вечерни рокли за пълни дами

Всекидневни дрехи за пълни жени

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting