Красиви плетени терлици

1.ТЕРЛИЦИ, ПЛЕТЕНИ С КЪСИ РЕДОВЕ

Много лесни за изплитане, но същевременно красиви и комфортни терлици за всички възрасти. Оформянето на извивката по линията на крака се постига чрез различни варианти на изплитане на комбинация от дълги и къси редове, което лесно се вижда на картинките. Къси редове са тези, които не се изплитат до края на платното, а само до определен брой бримки,  плетката се обръща и се плете назад от опаката страна. По-долу са представени четири варианта за плетене на такива терлици:

1.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 1

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 1


2.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 2

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 2

 3.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 3
ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ  ВАРИАНТ 3

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ ВАРИАНТ 3

А. Започнете терлика с 20 бримки +1 крайна бримка / за да се оформи красив ръб около отвора  на терлика/ и плетете право жартиерна плетка с един цвят до мястото, където трябва да започнете закръглението с изплитане на къси редове.

Б. Продължете да плетете  назад-напред постепенно намаляващи с по една бримка къси редове, като редувате двата цвята. При изплитането на всички къси редове оставяйте крайната бримка върху иглата, така че след изплитането на най-късия ред, върху нея да имате набрани 20+1 бримки,  с които да изплетете средната едноцветна част на терлика , състоящата се от 6-8 прави еднакво дълги реда-В.

Г. След това преминете към изплитане с два цвята на втората закръглена част на терлика с постепенно увеличаващи се по дължина къси редове, докато стигнете до ред с 20+1 бримки.

Д. Тогава продължете да плетете право с еднакво дълги редове последната едноцветна част на терлика.

 4.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 4

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 4

5.

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 3а

Изплита се правоъгълник от жартиерна плетка  с ширина дължината на терлика. В началото и в края на плетивото се плетат по 2 бели реда, а по средата се редуват редове с бяла и секторно боядисана прежда. В началото и в края на всички редове се плетат по биета от по четири бели бримки/ 3 +1 крайна бримка/. Цветните редове са групирани в шест комбинации от постепенно намаляващи и постепенно увеличаващи се с по четири бримки в началото и четири бримки в края къси редове. Изплетеният правоъгълник се прегъва по ширина и се зашива  по следните линии: АБ със БВ и ГД със ДЕ. Готовото изделие прилича на торбичка, но когато се обуе на крака еластичната плетка позволява да обхване стъпалото като удобен терлик.

6.
ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 3б
При този модел правоъгълника се изплита от дълги/ 52 бримки/ бели редове редуващи се с еднакви дълги/38 бримки/ червени къси редове. Изплетения правоъгълник се прегъва по дължина и се зашива по линиите : АБ със  БС и ГЕ със ДЖ във формата на терлик. Белият сектор оформя предната част/носа на терлика/, а раираният сектор- основната част на терлика. Носа на терлика се оформя като се нанижат бримките по линията ЕЖ и конеца се стегне и укрепи чрез зашиване от опаката  част на терлика.
7.
ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 3с
Правоъгълникът съдържа дълги/54 бримки/ сиви редове и еднакви къси/38 бримки/ червени редове, разположени в центъра на платното. Изплетеният правоъгълник се прегъва по ширина и се зашива като терлик. Височината на правоъгълника оформя дължината на терлика. Зашийте заедно АБ  със  БВ  и ГД  със ДЕ. Получената торбичка след обуване придобива формата на удобен терлик.

2.ТЕРЛИЦИ С НАБОР ПРИ ЗАШИВАНЕ

При  този супер лесен вариант извивката на платното на терлика се постига като се прави набор при зашиването, а дължината на редовете в центъра е еднаква.

Терлици с набор

Терлици с набор

4.ТЕРЛИЦИ, ИЗПЛЕТЕНИ СЪС СВИВКИ В ЦЕНТЪРА НА ХОРИЗОНТАЛНИТЕ РЕДОВЕ

ТЕРЛИЦИ СЪС СВИВКИ

ТЕРЛИЦИ СЪС СВИВКИ

Вижте още:

ПЛЕТЕНИ ТЕРЛИЦИ – ПРОСТО И БЪРЗО

Лесни и бързи плетени терлици

Супер Лесни Плетени Терлици

Схема на плетени терлици

Плетени терлици – мокасини


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting