Красиви плетени терлици

1.ТЕРЛИЦИ, ПЛЕТЕНИ С КЪСИ РЕДОВЕ

Много лесни за изплитане, но същевременно красиви и комфортни терлици за всички възрасти. Оформянето на извивката по линията на крака се постига чрез различни варианти на изплитане на комбинация от дълги и къси редове, което лесно се вижда на картинките. Къси редове са тези, които не се изплитат до края на платното, а само до определен брой бримки,  плетката се обръща и се плете назад от опаката страна. По-долу са представени четири варианта за плетене на такива терлици:

1.1 Терлици с къси редове в центъра

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 1


1.2.Терлици с къси редове групирани в центъра

2.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 2

1.3.Терлици с къси редове по цялата обиколка

 3.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 3

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ ВАРИАНТ 3

1.4.Терлици с къси редов симетрично от центъра

А. Започнете терлика с 20 бримки +1 крайна бримка / за да се оформи красив ръб около отвора  на терлика/ и плетете право жартиерна плетка с един цвят до мястото, където трябва да започнете закръглението с изплитане на къси редове.

Б. Продължете да плетете  назад-напред постепенно намаляващи с по една бримка къси редове, като редувате двата цвята. При изплитането на всички къси редове оставяйте крайната бримка върху иглата, така че след изплитането на най-късия ред, върху нея да имате набрани 20+1 бримки,  с които да изплетете средната едноцветна част на терлика , състоящата се от 6-8 прави еднакво дълги реда-В.

Г. След това преминете към изплитане с два цвята на втората закръглена част на терлика с постепенно увеличаващи се по дължина къси редове, докато стигнете до ред с 20+1 бримки.

Д. Тогава продължете да плетете право с еднакво дълги редове последната едноцветна част на терлика.

 4.

ТЕРЛИЦИ С КЪСИ РЕДОВЕ-вариант 4

1.5 Терлици с надлъжни къси редове

5.

ТЕРЛИЦИ МОДЕЛ 3а

Изплита се правоъгълник от жартиерна плетка  с ширина дължината на терлика. В началото и в края на плетивото се плетат по 2 бели реда, а по средата се редуват редове с бяла и секторно боядисана прежда. В началото и в края на всички редове се плетат по биета от по четири бели бримки/ 3 +1 крайна бримка/. Цветните редове са групирани в шест комбинации от постепенно намаляващи и постепенно увеличаващи се с по четири бримки в началото и четири бримки в края къси редове. Изплетеният правоъгълник се прегъва по ширина и се зашива  по следните линии: АБ със БВ и ГД със ДЕ. Готовото изделие прилича на торбичка, но когато се обуе на крака еластичната плетка позволява да обхване стъпалото като удобен терлик.                                                Nejna.com

1.6 Терлици с надлъжни редове-вариант б
6.
При този модел правоъгълника се изплита от дълги/ 52 бримки/ бели редове редуващи се с еднакви дълги/38 бримки/ червени къси редове. Изплетения правоъгълник се прегъва по дължина и се зашива по линиите : АБ със  БС и ГЕ със ДЖ във формата на терлик. Белият сектор оформя предната част/носа на терлика/, а раираният сектор- основната част на терлика. Носа на терлика се оформя като се нанижат бримките по линията ЕЖ и конеца се стегне и укрепи чрез зашиване от опаката  част на терлика.
1.7 Терлици с надлъжни къси редове- вариант в
7.
Правоъгълникът съдържа дълги/54 бримки/ сиви редове и еднакви къси/38 бримки/ червени редове, разположени в центъра на платното. Изплетеният правоъгълник се прегъва по ширина и се зашива като терлик. Височината на правоъгълника оформя дължината на терлика. Зашийте заедно АБ  със  БВ  и ГД  със ДЕ. Получената торбичка след обуване придобива формата на удобен терлик.

2.ТЕРЛИЦИ С НАБОР ПРИ ЗАШИВАНЕ

При  този супер лесен вариант извивката на платното на терлика се постига като се прави набор при зашиването, а дължината на редовете в центъра е еднаква.

Терлици с набор

4.ТЕРЛИЦИ, ИЗПЛЕТЕНИ СЪС СВИВКИ В ЦЕНТЪРА НА ХОРИЗОНТАЛНИТЕ РЕДОВЕ

ТЕРЛИЦИ СЪС СВИВКИ

Вижте още:

ПЛЕТЕНИ ТЕРЛИЦИ – ПРОСТО И БЪРЗО

Лесни и бързи плетени терлици

Супер Лесни Плетени Терлици

Схема на плетени терлици

Плетени терлици – мокасини


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting