Къса прическа-схеми на подстригване

Универсалната къса прическа е подходяща за коси с всякаква гъстота и текстура.Тя видимо подмладява жените над 40 години.Много е подходяща за жените, които се обличат в спортно-делови стил.Подстригването се извършва след добро навлажняване на косата с права ножица.Допълнително се използват ножица за  филиране или бръснач за филиране.

Започва се от центъра на главата на ивица от челото до най-високата точка на ширина 1-1,5 см, като защипете останалата коса, за да не пречи.Дръжте косата вертикално и режете, като намалявате дължината от челото към темето. Продължете като разделяте косата паралелно на ивици и подстрижете вляво и в дясно от темето.

 

Движете  се по окръжността на главата от едното слепоочие към другото. Всеки кичур режете на нивото на предходния.

Дължината на косата на слепоочията трябва да е такава, каквато е на темето.Намалявайте постепенно дължината на косата към линията на растежа им на врата.

 

Когато завършите  подстригването , срешете цялата коса под ъгъл 45° по посока на растежа им и срежете косъмчетата, които нарушават линията.

Окантовката направете, като срешите цялата коса към лицето по линията на растежа и  и изравните с ножицата линията на подстригването. Филирайте на дълбочина 2-3 см.По-съвременен вид дава поантирането.

Вижте още:

Къса дамска прическа

Подстригване каре

Бретоните в прическите

Направи си сама кок

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting