Как се прави Ловец на сънища

Много родители се сблъскват със следния проблем:детето не иска да спи само в стаята и в собственото си легло, защото сънува кошмари и се плаши. Ще Ви помогне една „магическа хитрост“. Направете и окачете над леглото му „Ловец  ( капан) за сънища“.

Това е ръчно изработен от естествени материали „талисман- амулет“, който пропуска само хубавите съновидения и улавя и задържа в мрежата си лошите. Хубавите сънища преминават през централния отвор, спускат се по перата и нежно влизат в ума на спящия, а  лошите  сънища, задържани  в мрежата през нощта, се изпаряват веднага щом  слънцето  я освети.

Ловецът на сънища се основава на индианската легенда за Жената-паяк, която бди над спящите хора, най-вече над децата. Тъй като тя се затруднявала да се грижи за толкова много хора, индианските майки и помогнали, като започнали да изработват амулети от върбови обръчи с преплетени сухожилия, мъниста и пера.

Амулетът се състои   от обръч от огъната върбова пръчка с диаметър 12-20 см, мрежа( паяжина) от преплетени естествени влакна, мъниста от естествени материали  (дървени, каменни, стъклени, полу – скъпоценни камъни  ) и пера от птици. За оригиналните индиански „ловци“ са използвани пера от нощни(грабливи) птици. Мънистата символизират нощните светила на небето-луната и звездите.

Обяснете на детето,  как ловецът ще го пази от лошите сънища и ако Ви повярва, ще заспива  спокойно и уверено в своята безопасност. Така то ще има здрав и спокоен сън, защото често кошмарите в съня са плод на неувереност и страх от самотата.

ловец на сънища за спокоен без кошмари сън на детето

Вижте още какво може да изработите за децата:

Забавен таралеж- класьор

Калъфи за GSM и вази за моливи

Плетени килими за детска стая

Украса на тетрадки и учебници

Подаръци за новата учебна година

 Пликове от тапети

Плетено облекло на тефтерчето за връзка с родителите на първокласниците

Облекло за тетрадка

Пинята за детски рожден ден

Организиране работното място на ученика у дома

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting