Маски за Кожата на Лицето с Мед

Пчелният мед е уникален продукт.Той е храна , лекарство, отличен консервант и козметично средство. Медът се поема вътрешно и външно напълно от организма. Нанесен на кожата, той с лекота прониква през порите, подхранва я и я поддържа хидратирана. Органичните киселини, витамини,химични елементи  и соли в състава на меда оказват противовъзпалително действие и осигуряват подхранване и  омекотяване на кожата.

Маските с мед са много ефикасни, но ако сте алергични към меда, имате захарен диабет и разширени капиляри на кожата- не ги правете!!!

Нанасяйте всяка маска за лице върху предварително добре почистена кожа, като намажете областта около очите с крем. Медните маски правете по веднъж седмично за нормална и мазна кожа и 2 пъти седмично за суха кожа, в продължение на 6-7 седмици и после направете пауза за 2-3 месеца. След това може да  повторите курса в същите интервали от време.

  1. Тонизираща маска:Разбийте 1 жълтък, 1 чаена лъжичка течен мед и 1 чаена лъжичка зехтин( или олио), което леко сте затоплили. Нанесете на почистеното лице  и оставете да престои 15-20 минути. Измийте с хладка вода. Маската освежава и смекчава кожата.Правете я два пъти седмично.
  2. Маска с извара и мед:Три чаени лъжички несолена извара разбъркайте добре с 1 лъжичка мед. Нанесете я на почистеното лице и измийте след 20 минути. Маската подхранва и почиства кожата на лицето.Може да се прави всеки ден върху  суха кожа в продължение на седмица.
  3. Маска за бръчките „пачи крак“:Две лъжички мед смесете с 1 белтък и две лъжички брашно. Нанесете на почистеното лице, особено старателно около устата и очите.Оставете да престои 15-20 минути и измийте първо с топла, после със студена вода. Правете маската два пъти седмично.
  4. Маска за намаляване на бръчките на лицето и шията: Смесете и разбъркайте добре 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица силен черен или зелен чай, 2 супени лъжици овесено брашно и 2 супени лъжици вода. Затоплете леко сместа и я нанесете с тампон върху лицето и шията. След 20-25 минути отмийте маската с леко топла вода и нанесете на лицето подхранващ крем.
  5. Маска с мед и мая:Смесете половин кубче прясна мая за хляб с по 1 чаена лъжичка затоплени мед и растително масло. Нанесете маската на лицето и я дръжте 20-25 минути. Измийте я с леко топла вода и след това изплакнете лицето със студена вода. Маската подобрява еластичността на кожата и е приложима за всякакъв вид кожа, но най-вече за мазна, защото стяга порите.
  6. Маска с мед и лимонов сок за суха и нормална кожа: Изцедете сока на 1 лимон и го разбъркайте с два пъти повече количество мед. Нанесете маската с тампон на няколко слоя( след засъхването на първия, нанесете втория и т.н.). След 30 минути измийте лицето първо с топла, а след това със студена вода и нанесете подходящ крем за лице.
  7. Маска за старееща кожа:Разбийте заедно 1 пресен жълтък и по 1 супена лъжица мед и заквасена сметана. затоплете маската до телесна температура и я нанесете на лицето и шията в няколко слоя. След 30 минути измийте лицето и шията първо с топла, а след това със студена вода и го намажете с крем за лице.
  8. Маска с мед за кожа с широки пори: Смесете  и разбъркайте заедно до гъста кашица : 1 чаена лъжичка течен мед, 2 супени лъжици лимонов сок и 1 супена лъжица хума. След 20-25 минути измийте маската и натрийте кожата на лицето с късче лимон. След 5-10 минути измийте лицето със студена вода.
  9. Маска за суха старееща кожа: Смесете и разбъркайте заедно на гладка каша: 1 пресен жълтък и по 1 супена лъжица течен мед, растително масло, сок от алое и вода или билков чай. Нанесете  маската на лицето и шията оставете да действа 20-25 минути. След това я отмийте първо с топла , а след нея със студена вода и нанесете подхранващ крем за лице.

Ако не можете да заспите, не вземайте хапчета, а разтворете 1 лъжица мед в чаша топла вода и я изпийте преди лягане.Освен сънотворно , това е полезно и за действието на стомашно-чревният тракт.

Вижте още:

Грижи за кожата на лицето

Грижи за мазната кожа

Грижи за кожата през зимата

Самомасаж на лицето

Парна баня на лицето

Грижа за кожата на лицето


Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting