Модели и Схеми на Плетени Кухненски Пердета

Мисията на жената майка и домакиня е да направи дома уютен и привлекателен за децата и съпруга си. Грешно е да се смята, че едно ръчно плетено кухненско перде е признак на еснафски вкус и старомодност. Напротив всеки умело вмъкнат автентичен  елемент в интериора прави дома уникален и засилва чувството на принадлежност, уют и обединеност в семейството, обитаващо този дом.

Бяло, плетено на 1 кука перде е класика в обзавеждането на кухнята.

То може да е дълго и да покрива целия прозорец, да е късо и окачено високо да стои като драперия или да е окачено ниско и  да прикрива долната само 1/3 на прозореца. Разбира се, може да е и цветно, като го съчетаете с цвета на стените, пода и кухненските мебели. Всичко е въпрос на избор и желание. Никак  не е трудно сами да изплетете харесвания от вас модел  перде.

Ето някои предложения:

Схема на плетено кухненско перде

 

 

1.Плетено кухненско перде

Пердето се плете отгоре на долу като едно цяло парче. Предварително си изплетете пробно парче (мостра)  10 х 10 см с избраните от Вас прежда и кукичка, за да пресметнете колко мотива със саксийки трябва да изплетете според ширината на Вашия прозорец. Като имате предвид, че за един мотив са нужни 30 бримки,  пресметнете нужния ви брой бримки на синджирчето, с което ще започнете.

2.Плетено перде

3.Перде – драперия от плетени цветя

4.Кухненско перде

5.Перде с бордюр от плетени цветя

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting