Модни съвети

  1. Ако искате да носите цветни чорапогащи, подбирайте ги така, че да се доближават по цвят до обувките или до цвета на долната част(пола, панталон) на костюма. Сребристите обувки изискват чорапогащник в „опушен „ цвят.
  2. Много светли и бели ботуши са подходящи само за много млади момичета. Дамите на възраст могат да носят светлосиви или светлобежови ботуши, ако са в тон с останалите части на костюма.
  3. Модните поли, рокли и панталони от велур не са подходящи за тези, които работят предимно в седнало положение, защото велурът се разтяга и издува на коленете и дупето. Тази забрана не се отнася за обувките, саката, ризите и якетата от велур.
  4. Панталони в десен едро каре  отиват само на много стройни жени. Не съчетавайте в ансамбъла на облеклото си два десена с различно каре, защото това изисква много професионални  стилистки или дизайнерски  знания.
  5. Жените в напреднала възраст трябва да избягват дрехи( блузи, шалове, сака, жилетки), които са в близост до лицето в цвят „бордо”. Този цвят подчертава бръчките и повехналостта на кожата. Ако въпреки това държите на „бордо”, то нека да е в студен нюанс.
  6. Слабите жени с момчешко телосложение тип „правоъгълник” имат еднаква ширина на раменете, талията и бедрата. Те трябва да избягват прави( торбести  рокли), прилепнали дрехи и рокли и блузи с тънки презрамки.
  7. Жените с голям бюст трябва да избягват свободни дрехи в черно. Така талията се крие и фигурата изглежда по-масивна и тежка.
  8. Ако смятате, че имате хубава фигура, може да носите изтрити дънки, но подбирайте такива, в които ивиците са тесни и вертикални. Такива дънки оптически стесняват фигурата. Ако ивицата на изтриване е под наклон или широка, тялото изглежда по-пълно. Ако изтритите ивици се намират много ниско, те оптически скъсяват краката.
  9. Ако носите обувки с цвета на панталона или чорапогащника, краката ви ще изглеждат по-дълги и фигурата по-стройна.
  10. Ако сте на възраст, избягвайте съчетаването на черният с топли( жълт, червен, оранжев,розов) цветове в един ансамбъл. С такива драматични съчетания  ще подчертаете бръчките и повехналата кожа на лицето. Съчетаването на класическо синьо с черно освежава лицето и прави жената по-млада.

Вижте още:

Модни съвети

Как красиво да вържем кърпа на главата?

Как да си направим тюрбан

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting