Морски стил

Морскосиният цвят, елементите от моряшкото облекло, райето, са основните елементи на морският стил в облеклото и то не от вчера, а отпреди повече от век. Отначало този стил е характерен за детското и младежко облекло, а после и за възрастни.

„Е,е …е, и замириса на море“ се пее в една популярна песен. Така е и морският стил отново е актуален. Той се изразява в няколко направления:

  • Взаимстване на елементи и  детайли от моряшката униформа като: панталони с два вертикални реда копчета отпред,клош-панталони, моряшки барети и фуражки,трикотажни моряшки фланелки, моряшки яки и сака и др.
  • Използване на морски цветове:различни нюанси на синьото, бяло, малко черно,зелено и червено и актуалните тази година пясъчни,слънчеви  и розово-коралови цветове.
  • Използване на десени на „морска “ тема: тясно  райе на бяло със синьо, черно или червено, щампи на морско дъно,морски вълни,водорасли , рифове  и всякаква морска флора и фауна.
  • Вмъкване на аксесоари -бижута и чанти с формата на миди, морски звезди,корали,раковини, риби и всякакви други морски обитатели, камъни в цвят ултра-марин, перли,котви и др.Въобще използва се всякаква морска символика.
  • Морсият стил е подходящ не само за морето, а и за всекидневното облекло през това лято, а защо не и в деловият офисен стил. Полъхът на морски бриз от Вашата блуза от шифон в цвят ултрамарин,широк бял копринен панталон или бижута в морски стил, ще повдигнат и Вашето и на колегите Ви настроение в горещия работния ден.

Вижте още:

Новият стил нормкор

Циганският стил в дамското облекло

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting