Направи си сама кошничка

След летният ремонт и освежаване на дома , остават пластмасови кофи за латекс. Ако веднага ги измиете с вода, те могат да Ви послужат за още нещо:

А. Например да си направите сама кошничка в битов стил и в нея да държите хляб, кифлички и др. печива. Много е стилно да поднесете хляба или други тестени  закуски в елегантна кошничка или панерче. Без проблем може да си направите такава кошница сама, ако следвате етапите илюстрирани на картинката.

как от пластмасова кофичка, дървени щипки и платно да направим кошничка

Освен кофичката са Ви нужни още лепило С200 и големи дървени щипки. Подплатата може да направите от бял плат с рязана бродерия или от пъстър плат. Накрая  усучете канап около пластмасовата дръжка на кофичката.

Б.Кошница – органайзер за ръкоделие, в която да съхранявате последното си плетиво или бродерия и видими и удобно подредени всички необходими Ви пособия.

Като използвате  за основа пак празна и измита идеално 5- литрова пластмасова кофа от боя, изплетете  на 1 кука и с нисък пълнеж  от налични остатъци от прежди калъф за кофата във вид на правоъгълник. Предвидете височината на правоъгълника да е 1,6 пъти повече от височината на кофата. Това е нужно, да обърнете една част отдолу нагоре, за да оформите джобовете за инструментите и една малка част  от горния край да подгънете навътре в кофата. С гобленова игла и дебели конци направете разделителни вертикални шевове върху основната и подгъната долна част на калъфа за да се получат отделни джобове. На края оформете по периметъра около дъното фестон изплетен с кукичката.

кошница за ръкоделие

 

Вижте още:

Как да Ушием Елегантна Чанта или Кошница от Парцали

Кошници, плетени от стари дрехи

Великденски кошнички

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting