На мода е зеленият цвят

  1. За сезона пролет-лято 2013  най-моден е зеленият цвят.Особено актуални са сложните благородни  нюанси като синьо-зелен , изумруд,тюркоаз,маслинено-зелен,цвят шам-фъстък, салатово-зелен,тревисто-зелен. Те преобладават пред нежното ментово-зелено  и неоново зеленото от миналото лято.
  2. Зеленият цвят отморява погледа , внася бодрост и оптимизъм. За много традиционни култури той е символ на благородство и успех.

  3. Зеленият цвят превзема както спортното, ежедневното, така и деловото и официално облекло.Носят се обувки,чанти и бижута във всички нюанси на зеленото.Дългите рокли в наситен зелен цвят изместват омръзналите черни, сини и червени.Като особено изискан и елегантен се възприема изумрудено-зеленият цвят. Този отенък се намира на границата между студеният и топлият и е универсален. Същевременно самият той има много нюанси. Той дава възможност на другите цветове, с които е комбиниран да се откроят и затова се налага  и в аксесоарите , и в гримовете. 

  4. Ако смятате , че зеленият цвят не Ви отива, грешите.Просто трябва да откриете подходящият за вас отенък. В общи линии на нежните белокожи блондинки подхожда нежната ментово-зелена гама,на брюнетките –маслинено-зеленото  и тревисто-зеленото, а на червенокосите  и кестенявите- изумруденозеленото.

  5. Знаем, че зеленият цвят се получава при смесването на жълт и син.На дамите от топлите цветотипове „пролет” и „есен”, с топъл отенък на кожата , отиват топлите нюанси на зеленото т.е. с повече жълто в състава. На дамите със студен тон на кожата от цветотиповете „зима”  и „лято”, подхождат нюансите на зеленото с повече синьо в състава на боята.

На жените „пролет”подхождат чистите, светли отенъци с номера3, 4, 6.

На жените „зима” освен 3,4,6  подхожда и по-тъмният отенък 1.

За жените „лято” препоръчителни са по-убитите отенъци, но и синьо-зеленото -1,2,3,4 и 5.

Най-облагодетелствани са жените „есен”. На тях им отиват всички отенъци.

 

Ако още не знаете и не сте определили своя „Цветотип“- прочетете статията „Подтон на кожата и цветотип на жената“ в категорията „Красота“.

Вижте още:

Подтон на кожата на лицето и цветотип на жената

Как да съчетаваме зеленият цвят?

Цветовете в облеклото

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting