Обувки за Пълни Жени

При избора на обувки пълната жена трябва да реши две взаимно изключващи се задачи.Обувките  и трябва да са удобни със стабилна подметка, която да поема и правилно разпределя тежестта на тялото и в същото време , обувките да предадат лекота на силуета.

Ето няколко препоръки, които помагат да се реши проблема:

  • За ежедневието избирайте обувки с широк ток не по-висок от 4-6 см, с кръгло сечение или обувки с цяла подметка“танк“ от леки материали.Тя има това предимство, че е подходяща и за жените със широки стъпала и освен това платформата под предната част на стъпалото придава височина и стройност. Все пак, избягвайте много грубите и „тежки“ платформи. Те допринасят кракът да изглежда също така „тежък“. Погрешно се смята, че най-удобните обувки са тези на плоска подметка. Невисокият и стабилен ток помага за изправената стойка на тялото и за разпределението на теглото.
  • Обувките и сандалите на плоска подметка носете предимно  с дълга пола или панталон, с по-къси дрехи те утежняват и принизяват  силуета.
  • Ако сте облечени с рокля или пола с дължина около коляното, за да изглеждат краката визуално по-слаби и дълги носете обувки предимно в телесен цвят или подобни землисти цветове. Ако обувките са черни или тъмни (бордо,виолетови, тъмносини или тъмнозелени), обезателно подберете подходящи по цвят  чорапогащник или панталон .
  • Избягвайте обувки в ярки цветове, многоцветните,  метализираните и претрупани с декорация в носовата част обувки, които привличат вниманието на околните върху краката Ви.
  • Избягвайте  затворени обувки с височина до глезена или с каишки , те оптически скъсяват крака, освен ако не са в близък до телесният цвят.Каишките под и на височината на глезена, прекалено тънкия и висок ток, също подчертават пълнотата на краката.
  • Не носете боти и затворени обувки в съчетание с поли и рокли, а само с панталон. Ако толкова държите на ботите, то тогава чорапогащникът и ботите Ви трябва да са в един тон.
  • Най-подходящи за пълните жени, с пълни или къси крака са изящните обувки с деколте , тип „лодка“, със средно висок и широк прав ток,  в телесен цвят или в тон с чорапогащника и целия тоалет.
  • Най-подходящи са ботушите по крака с височина до коляното, в тъмни и неутрални цветове. Ботушите с височина до средата на прасеца оптически скъсяват крака. Белите ботуши и ботушите над коляното са жените с перфектни мерки.

Вижте още:

Как да избираме ботуши според фигурата си?

Как да избираме и съчетаваме чорапогащите ?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting