Огледалата в дома

С правилно подбрани  по форма, вид на рамката  и големина, и поставени на подходящи  места огледала, може много да подобрим пропорциите и осветеността на всяко помещение в дома.

В антрето или коридора огледалото трябва да е достатъчно голямо, за да можем   да огледаме целия си външен вид преди излизане. За предпочитане е то да е с форма на вертикално поставен правоъгълник и цветът на рамката му да е съобразен ( в контраст или в хармония) с цветовия фон на стените и вратите .

В спалните помещения е добре да се поставят огледала с кръгла или овална форма, които с плавните линии на контура правят обстановката по-спокойна,  романтична и задушевна.Ако в  малката по размери спалня облицоваме целите врати  на гардероба с огледала, ще разширим оптично помещението и ще осигурим възможност да се оглеждаме в цял ръст.

В хола и трапезарията, огледалата имат предимно декоративна, художествена функция, а не толкова практическа както е в спалнята, антрето и банята.  Ако в хола не е претрупано с други декоративни елементи, може да използваме комбинации от малки огледала с интересни форми като стенно пано.

За огледалата в банята трябва да се погрижим, не само за големината, формата и мястото, но и за тяхното по-дълго запазване в добро състояние. Парата, постоянната влажност и препаратите за миене и почистване, които най-често се използват там, създават агресивна среда, която поврежда огледалната повърхност. Огледалото трябва да е добре окантовано и плътно рамкирано, за да не започне бързо корозия и почерняване на краищата му.

За ефективно почистване и поддържане на огледалата има един стар изпитан метод-редовно ги изтърквайте с памук, натопен в алкохол.

Вижте още:

Как прозорците да изглеждат по-големи?

Как да направим Евтино и Лесно Коледни Свещници

Как Лесно и Евтино да Направим Дома си По-уютен

Какво да направим от коркови тапи?

Декориране с кафе

За домашният уют

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting