Организиране работното място на ученика у дома

Наближава откриването на новата учебна година. Сигурно вече сте започнали да закупувате нужните дрехи, тетрадки, учебници и пособия.

Помислете и за това: как по-добре да подредите и организирате работното място-ученическото бюрото и пространството около него, за да не негодувате през годината, че там цари хаос.За да си изгради детето траен навик за ред и подреденост трябва да му създадете условия за това, т. е. да има достатъчно и достъпно място, където то да прибира различните   училищни вещи.

Предлагаме ви няколко идеи за създаване на такава възможност:

  • Ушийте големи торби- джобове , които да закрепите на облегалките на столовете . Използвайте ненужни парчета плат, стари дънки или калъфки за възглавници. Пришийте здраво към тях панделки за връзки. В тези джобове вашите деца-ученици могат да слагат учебниците и тетрадките по предметите, за които нямат да учат за утре, пособията за рисуване или нещо друго, което не е нужно в момента да стои на бюрото.(1,2,3)
  • На страничната стена на етажерката, библиотечката или направо на стената до бюрото закрепете една под друга удобни кутии за дребни вещи и пособия. Може да опънете по този начин и ушит от вас несесер с много джобове.(4)
  • Много сполучливо решение са металните перфорирани стени за инструменти. Монтирайте  такава за задната част на бюрото или пък на стената и върху нея може да закрепвате различни кутии и закачалки за поставяне на много и разнообразни предмети.(5)

идеи за организиране работното място на ученика

Ето още една идея за висящ на стената близо до бюрото органайзер за подреждане на ученическите пособия.

Вижте още:

Принтирайте етикети и седмична програма

Забавен таралеж- класьор

Плетени килими за детска стая

Украса на тетрадки и учебници

Подаръци за новата учебна година

Абажур с бродерия

Абажури от хартия

Абажури от хартия

Пликове от тапети

Ловец на сънища

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting