От старо ново

1. Вече не е далеч лятото и може навреме да се погрижите за летния си гардероб. Ако имате тениска, която Ви е широка или скучна, с малко усилия може да я превърнете в оригинална лятна блузка. Плътно изтъканото трико от тънка памучна или смес  прежда има предимството при разрязване да не се разнищва.Когато го режете на ленти, то  се завива навътре и ръбовете се скриват.

  • Разрежете тениската от лявата и дясната    страна на ленти широки около 2-3 см, с дължина  около 10  см , по равно от  предницата и гърба .Разрезите направете, като започнете 2 см над подгъва и стигнете малко под ръкавите.
  • Хващайте двата края на всяка лента, изтегляйте ги и  ги  завързвайте на възел.

Очертайте извита линия от началото на ръкава  на едното рамо до 5-6 см от горната част на другия  ръкав и след това срежете . Така ще оформите деколтето с голо рамо от едната страна. Изрежете тънка веревна лента от отделеното трико и оформете подгъв на деколтето.

2.Ако тениските са много износени -  от тях може да изплетете с дебела кукичка чудесна черга за кухнята или антрето.

Първо си подгответе преждата, като започнете да режете напречно тениската от долния край. Имайте пред вид, че трикото лесно се раздира на еднакво широки ивици, което ще облекчи работата Ви. Зашийте една за друга получените дълги ивици и намотайте получената дебела „прежда“ на кълбета. Как ще редувате цветовете в чергата е въпрос на Ваше лично виждане.

плетена черга от стари тениски

плетена черга от стари тениски

 3. От старите тениски, други дрехи, стари чаршафи и покривки, или от остатъци от плат при скрояване на дрехи, може да изработите пухкави килимчета и без да умеете да тъчете или плетете.

килим от парцали

килим от парцали

Нарежете всички стари дрехи или парчета плат на ивици с приблизително еднаква дебелина, ширина и дължина. / Дължината трябва да е достатъчна, за да можете да вържете възел и да останат дълги красиви краища/. Купете от магазин  за домашно обзавеждане и потреби   противоплъзгаща основа / ПВЦ мрежа/за килим с нужните Ви ширина и дължина. Разпределете парцалчетата по цветове и десени и започнете последователно да ги промушвате през отворите на мрежата и да ги връзвате по средата с възли. Така постепенно ще „изтъчете“ килимчето.

Вижте още предложения за префасониране и обновяване на тениска:

 Как да преобразим обикновения летен потник?

Стесняване на тениска

Как Лесно да Направим Секси Топ от Блуза

Преправяне на летни блузи

Подновяване на стари дрехи

Блузи трансформер

Преправяне на дрехи

Как да стесним голямата блуза?

Детска рокличка и поли от големи тениски

Детска чанта за спортен екип от старата тениска

Чанти от тениски

 

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting