Оформяне на веждите

Хармонично оформените вежди започват от вътрешния ъгъл на окото и стигат до точката на пресичане на линията от ноздрата на носа през  външния ъгъл на окото. Всички косъмчета преди и след тази отсечка трябва да се изскубят.Мястото на огъване на линията на веждите е в точката, получена при пресичането на веждата и мислената линия от ноздрата на носа през средата на зеницата на окото. За да разберем каква форма на веждите е най-подходяща за нас, трябва да определим каква е формата на лицето ни.

Кръгло лице-   ширината на лицето   е приблизително равна на височината му и лицето   е най-широко по линия на бузите. На кръглото лице отиват прави вежди леко насочени нагоре и едва над външния ъгъл на окото ,леко пречупени надолу.

Продълговато- челото, скулите и брадичката са почти еднакво широки и лицето е по-дълго, отколкото широко.Веждите трябва да са приповдигнати встрани.

 Квадратно- ширината на челото, линията на скулите и брадичката  са почти еднакви  и долната челюст има квадратна форма. .  Веждите трябва да са по-сближени т.е. по-дълги от към страна на носа, за да се стесни оптически челото.В началото веждите трябва да са по-широки и минимално огънати и от срдата на окото да са съвсем прави.

Сърцевидно – ширината на челото, линията на скулите и брадичката  са почти еднакви, но лицето се стеснява в остра брадичка.  Веждите трябва да са по-сближени т.е. по-дълги от към страна на носа, за да се стесни оптически челото.

Ромбовидно- лицето е широко в скулите и слепоочието, челото е невисоко и тясно и лицето се стеснява в остра брадичка. Веждите трябва да са приповдигнати встрани.

Овално – Височината(дължината ) на лицето е един път и половина по-голяма от ширината му. Най-подходящи са вежди средна дължина, които естествено се повдигат нагоре.

Триъгълно-лицето е по-тясно в по линия на слепоочията и по-широко в челюста.Веждите трябва да започват като дебела линия, която с малка извивка преминава в тънка удължена. Такава форма на веждите оптически раз­ширява  челото и   придава на лицето овален облик.

Общо важащо правило е, че колкото по-високо е разположена линията на веждите, толкова по-красиво изглежда лицето.

Добре е поне първоначалната корекция на веждите да се направи от специалист козметик, а след това вече да се стараете сами  да поддържате линията им.Спазвайте следните правила:

- Работете с чисти ръце и пинсети.

- Намажете кожата под веждите с крем.

-      Изпъвайте с едната си ръка кожата на местата , където изскубвате косъмчета.

-    Почиствайте от вътрешната страна на веждите към външната, по посока на растежа на косъма.

-  За да намалите болката, може мястото на почистването да мокрите с тампон, натопен в топла вода.

-Като приключите, натъркайте мястото с лосион и парченце лед, за да изчезне по-бързо зачервяването на кожата.

След корекцията, може да подчертаете формата на веждите с оцветяване. Цветът на веждите трябва да е максимално близък до цвета на косата.Ако се стремите към контраст, обърнете се към специалист гримьор. Ако използвате молив за вежди, нанасяйте леки щрихи, имитиращи косъмчета, а не една равна плътна линия, която изглежда крайно неестествена. Недостатъчно гъстите вежди може да оцветявате с туш по направление на растежа на косъма. С безцветен гел може да фиксирате формата и предадете блясък на тъмните вежди.

Вижте още:

Как да избелим зъбите си?

Как сами да си направим френски маникюр?

Как лицето да изглежда по-слабо?

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting