Палта за пълни жени

  • За пълните жени не са подходящи спортните модели палта, палтата с много детайли,палта в стил”милитари” и с  авангардни кройки.
  • Класическите  прави, леко вталени или леко разкроени в долната част палта, в наситени студени или пастелни тонове са най-доброто решение за пълните жени.
  • Яките и коланите, ако има такива, трябва да са широки.
  • Джобовете трябва да са вмъкнати и вертикално или диагонално разположени.Закопчаването на палтото може да бъде и със скрит цип.
  • Платовете трябва да са плътни и гладки.  Букле, мохер и платовете с други ефекти, трябва да се изключат.
  • За сметка на пестеливият   силует на палтото, фантазията може да се развихри по отношение на аксесоарите, с които пълната жена да го носи.Шапки, шалове, кърпи, ръкавици и чанти , могат да бъдат разнообразни по фактура, форма и цвят, стига да хармонират с палтото и лицето на пълната жена.
  • Много подходящ детайл за палтата за пълни жени е качулката, която уравновесява горната и долната част на фигурата.  Тъй като пълните фигури се различават по своите особености, трябва да се съобразим и с тях.

1. За пълна фигура тип”круша

Това са жени със строен торс, добре оформена талия и пълни и широки бедра.За тях са подходящи палта , които подчертават тялото от талията нагоре  и се разширяват надолу, за да прикрият бедрата.Такива са палтата следващи линията на тялото до талията, с широк колан и трапецовидна(А-образна кройка ) от талията надолу, с дължина около коляното. Ако харесвате детайлите, те трябва да са в горната част на палтото( около деколтето, раменете или бюста),за да привличат погледа на там и го отклонят от пищните бедра и корем.

2.За пълните жени  с много голям бюст

Подходящи са палта с диагонално(асиметрично) закопчаване в горната част или двуредно закопчаване, което дели гръдната част на тялото с две вертикални линии. Подходящо е V-образно оформяне на деколтето,вертикални декоративни шевове и подчертаване на талията.Асиметричната яка, също маскира големия бюст.

3.За ниските пълни жени

Трябва да   избягват обемните палта с големи детайли,които оптически правят фигурата още по-ниска.Дългото палто визуално още повече скъсява ръста, затова най-подходящи са палтата с висока талия следващи линията на тялото и с дължина до коляното или полупалта с дължина малко под бедрата.

4.За пълните жени  с широки рамене

Подходящи са палта в силует пончо и пелерина, палта с кимоно ръкави, или наслоени в областта на раменете .

5. За пълните жени  със стройна фигура, но с  по-голямо коремче

Подходящи са дълги или къси палта с висока талия(ампир) и разкроени от нея надолу или в трапецовидна форма от раменете надолу.

Вижте още:

Какви Плетени Дрехи да Носят Пълните Жени ?

Какви рокли са подходящи за пълни жени?

Бански костюми, които са подходящи за пълни дами

Коктейлни и вечерни рокли за пълни дами

Всекидневни дрехи за пълни жени

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: free css template | Thanks to hostgator coupon codes and shared hosting